Podijeli objavu

Večeras je na rasporedu treće od četiri događanja u sklopu ovogodišnje manifestacije Kulturaljka. Dvostruka zabava događa se u klubu Kuglana gdje uživo nastupaju šibenski electro fusion bend The Fogsellers a nakon njih i njihov „master mind“ Mirko Rak sa svojim aliasom Fikcio Monger. Taj koncert je i službeni party zagrijavanja za veliko koncertno finale Kulturaljke u Hangaru.

U klupskom noćnom izdanju grupu The Fogsellers posljednji smo put u Šibeniku imali prilike čuti prije više od godine i pol dana pa se lokalna publika zaželjela vidjeti bend u intimnijem ozračju kakvo će biti večeras u Kuglani.

To što dugo doma nisu svirali u takvom izdanju nipošto ne znači da su se uspavali jer bend u posljednje vrijeme stalno svira. Nakon što su krajem prošle godine za splitski label Street Pulse objavili svoj prvi album naziva ‘Smooth Simplicity’, The Fogsellers je stalno u akciji i odsvirali su više koncerata po regiji, od Beograda i Novog Sada do svirki po Sloveniji, a skoknu redovito i do Splita i okolice.

Za danas spremaju mini spektakl jer riječ je zapravo o dvostrukom nastupu u Kuglani. Prvo će oko ponoći početi koncert, a onda stvar u svoje ruke preuzima njihov frontmen i umjetnički motor Fikcio Monger koji će rječnikom elektroničke melodičnosti predstaviti svoj live act performance.

– Naš koncert u subotu je ‘warm up’ za party nakon svirke, a cijeli događaj zagrijavanje za rock feštu Kulturaljka uz Jinxe, Kries i Kandžiju. Bit će to super show, vidimo se – poručuje frontmen benda Fikcio Monger.

Pod Hangarom će tik prije kraja mjeseca, točnije 30. ožujka nastupiti odlična trojka koja tako kulturno-glazbenoj manifestaciji stavlja lokot na vrata. Do Šibenika ovom prilikom putuje zagrebačkim pop sastav Jinx koji će predstaviti publici svoji prošlogodišnji album ‘Pogrebi i Pomiriši’. Njima se pridružuje sedmeročlani bend Kries čiji album ‘Selo Na Okuke’ je nedavno primio Porin nominaciju za “Najbolji album folklorne i etno glazbe”. A na kraju tu je osječka hip hop atrakcija Kandžija i Gole Žene, koji s bendom poprima epitet hrvatskih RATM-a.

– Večerašnja svirka u Kuglani odlična je prilika da se isplešemo i zagrijemo za veliki koncert Kulturaljke sljedeći petak. Sve posjetitelje osim impresivno audio-vizualnog doživljaja očekuju i nagradne igre u kojima ćemo dijeliti karte za koncert u Hangaru – otkriva Igor Bergam iz organizacijskog tima Kulturaljke.

Za vizualni dojam koncerta pobrinut će se VJ Nikola Erceg koji će projekcijama ‘šarati’ po bendu i kasnije na partyu, a ulaznice će se prodavati na ulazu po cijeni od 30 kuna.