U prodaji je „Erotika“ Širokih ulica

by stu 25, 2017Domaća glazba, Izdvojeno, Koncerti, Nova izdanja, Vijesti

Široke ulice, mladi zagrebački rokeri s velikim ponosom predstavljaju svoj drugi studijski album! Koncertna promocija zakazana je za četvrtak 7.12. u Jiggy baru kada će Široke ulice uživo predstaviti novi materijal i premijerno prikazati novi spot za pjesmu „Rulja vani luduje“. Ulaz na promociju je slobodan!

Da su dečki puno pažnje posvetili novim pjesmama govori to da su album stvarali pune 3 godine. Za razliku od prvog albuma, pjesme su puno više orijentirane unutarnjim borbama i emocijama koje svaki mladi čovjek ima.
Na novom su albumu radili prijatelji i kolege koji su pjesmama dali drugu dimenziju tako da je svaka pjesma poseban svijet u njihovim očima.

„Novi album “Erotika” donosi 8 pjesama što smo napravili unazad 3 godine. Početak novog smjera i albuma krenuo je dolaskom producenta Antonina Šimića, koji je zajedno s nama radio na aranžmanima. Unutar 50-ak napisanih pjesama, odabrali smo udarnih 8 koje su bendu i Antoninu sjele. Pjesme ne govore toliko o novostima u svijetu, već novostima unutar nas samih.“ – o albumu je rekao je gitarist Širokih ulica Borna Ocvirk.

Veliku podršku u svemu što rade imaju od Jasenka Houre koji im je pred izlazak albuma poručio:

“S nestrpljenjem čekam čuti novi materijal Širokih ulica i ono što su moji mladi prijatelji snimili jer sam imao priliku čuti demo snimke, a kasnije i neke od matrica u studiju. Volim čuti što imaju novo za ponuditi i od svih mlađih bendova nekako su mi oni najbliži. Želim svima koji su radili na materijalu, pogotovo producentu Antoninu Šimiću koji me vrlo ugodno iznenadio, da krajnji rezultat bude onakav kakav su si i sami zamislili. “.

Foto: Marin Zdelar

Široke ulice su bend koji uživaju podršku i uglednih glazbenih kritičara još od svog prvog albuma „Bijesni Dylan“ pa im je istu dao i Hrvoje Horvat:

“Prošle godine sudjelovali su na festivalu Karlovačko RockOff u Katranu i odsvirali su pjesmu „Sve mi je smrt osim plesa“ koja se nalazi i na njihovom novom albumu „Erotika“. Nakon sjajne svirke pred publikom koja ih je došla podržati, netko iz žirija komentirao je njihov nastup: „Ja ne znam što vi ovdje radite? Imate publiku, imate pjesme koje svi pjevaju, vama je mjesto u malom Domu sportova ili u Tvornici“. Sjećam se i da mi je netko iz žirija u šali na uho rekao, s obzirom na zapaljenu publiku u dvorani, ‘ako ovi ne pobijede mi nećemo živi izaći odavde’. Njihov drugi album „Erotika“ s naelektriziranim, melodičnim, gradski živčanim asfaltnim rockom, životnim pričama koje proživljavaju mladi i stari, kao i gitarama meni omiljenog mlađeg gitarista Borne Ocvirka, trebao bi ih dovesti upravo tamo, u veće dvorane. I kao što vidimo iz iskustva, svi će izaći van živi i zadovoljni.”

Na pjesmi “Tjera me iz svojeg pakla” gitare je odsvirao poznati gitarist Zoran Čalić koji je i objasnio kako je došlo do ove suradnje:

“Široke ulice su dečki iz moje ulice. Upoznao sam Bornu na jednoj svirci i imao sam onaj osjećaj kad nekog vidite prvi put, kao da se znamo pola života. Kroz taj naš prvi kratki susret bilo je jasno da i on ima band i da ću imati priliku čuti više o njima uskoro. Prilika se ukazala preko ljeta 2017. Godine. Dečki su bili u Greenwood studiju u Zagrebu i pozvali su me da dođem čuti pjesme. Usput bi mogao nešto i odsvirati, ako nam se “potrefi”. Rekao sam: ‘Hajde, može, da čujem!’ Nakon preslušavanja, ukopčali smo moju Epiphone gitaru i na prvu sam se stopio s bandom i tom pjesmom. Nije se trebalo puno pričati. Volim kad su stvari jednostavne, to je rock’n’roll.” – rekao je Zoran Čalić.

Glazbu i tekst za sve pjesme na albumu je napisao Borna Ocvirk, a producent albuma je Antonino Šimić. Album je masteriziran u NLO studiju kod Srđana Sekulovića Skansija, a vrlo zanimljiv omot je dizajnirala Mirela Pinđak.

Promocija albuma „Erotika“ planirana je za četvrtak, 7.12. u Jiggy baru kada će bend premijerno na velikom platnu prikazati spot za pjesmu „Rulja vani luduje“. Ulaz je slobodan!