Podijeli objavu
Foto: Walter Sirotić

Drugi tjedan nakon njegova odlaska, Oliverovi albumi intenzivno se skidaju s polica i pospremaju u privatne uspomene njegovih slušatelja. Oliver Dragojević koji je svojim odlaskom zasigurno obilježio ovu godinu na glazbenoj sceni i među slušateljima, na listi je prodaje zauzeo ovaj put 13 mjesta u poretku od 40 prodanih albuma.

Na prvom i drugom mjestu nalaze se njegova dva albuma u izdanju Croatia Recordsa – ‘100 originalnih hitova: Oliver Dragojević’ te ‘Platinum Collection: Oliver Dragojević’. Kompilacije njegovih pjesama slušateljima su najdraži odabir, pa tako ove albume na listi slijede i drugi iz iste diskografske kuće kao što su ‘The Best of Collection’, ‘Original Album Collection’ vol. 1 i 2, ‘Oliver, Koncert Live’ pa i ‘Dueti’ te ‘Kozmički Dalmatinac’.

U izdanju Aquarius Recordsa, diskografske kuće u kojoj je Oliver ostao do svoje smrti, izdano je još nekoliko albuma koji se nalaze na ovoj listi. Albumi ‘Samo da je tu’, ‘Tišina mora’ i ‘A L’Olympia’ albumi su njegove samostalne izvedbe, a slušatelji su kupovali i albume Oliverovih uspješnih glazbenih suradnji poput ‘Familije’ u izvedbi s Gibonnijem i ‘Noć nek tiho svira’ koju je izveo zajedno sa Stjepanom Hauserom.

Prodaju inozemnih izdanja obilježili su albumi ‘Divide (Ltd)’ Eda Sheerana na prvome mjestu, a zatim ih slijedi ‘Fear Of The Dark’ grupe Iron Maiden. Treće mjesto zauzima soundtrack ‘Mamma Mia! Here We Go Again’ u izdanju Universal Music Hrvatska.

Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje.