Podijeli objavu

Božo Vrećo, princ sevdaha i interpretator anđeoskog glasa, predstavio je u dvorani Müller kina Europa u petak, 6. srpnja svoj peti studijski album “Melek”. Objavljen u izdanju Croatia Recordsa, na albumu “Melek” nalazi se sedamnaest Božinih autorskih pjesama i bonus pjesma “Revolution” koju su objavili, u suradnji s njim i violinistom Stefanom Milenkovichem, Sudar Percussion.

Ekstravagantni Božo Vrećo plijenio je svojom pojavom dok je oduševljeno, u razgovoru s glazbenom urednicom Klaudijom Čular, pred brojnim prijateljima, kolegama i medijima, govorio o albumu naglasivši kako mu je posebno drago što je objavljen za Croatia Records, najeminentniju diskografsku kuću u regiji. Direktor Croatia Recordsa, Želimir Babogredac, na to se nadovezao izrazivši iznimno zadovoljstvo što je jedan ovakav vrhunski umjetnik postao dio velike glazbene obitelji Croatia Recordsa te je najavio i skorašnji izlazak bogato opremljenog vinilnog izdanja albuma “Melek”.

slika 620px

slika 620px

slika 620px

“Melek” je Božin svijet ispunjen ljubavlju, sjetom, nadom i traganjem za nečim što je veće od nas samih. Upravo to ime za anđela, bezgrešno duhovno biće stvoreno od svjetlosti na najbolji mogući način zaokružuje priču ovog sjajnog albuma za koji likovno oblikovanje potpisuje Daniel Ille dok su fotografije djelo Seada Šašivarevića. Za mix, mastering i produkciju zaslužan je Božin vjerni suradnik Marko Louis.

Riječima Domagoja Šiljega, urednika izdanja, Božo Vrećo je već s albumom “Moj sevdah” iz 2015. godine dao do znanja kako se ne radi samo o interpretatoru sevdaha već i o vrhunskom autoru koji će sigurno zlatnim slovima biti upisan u povijest sevdaha. “Melek” je pravo remek-djelo, ne samo sevdaha, već i world music izričaja jer Božo nadilazi granice ovih prostora, a popis gostiju i više je nego impresivan: Vasko Atanasovski, Vasil Hadžimanov, Marko Louis, Joost Spijkers, Miroslav Tadić, Mario Batković, Eslam El-Sha’ary, Ingmar Piano Duo, Luboyna i Bane Vasić.

Promociju albuma “Melek” svojim su prisustvom, među ostalima, uveličali članovi Sudar Percussiona, Sandra i Branimir Mihaljević, Dalibor Petko, Đurđa Tedeschi, Matija Vuica, Nenad Korkut, Jurica Popović i Aleksandar Dragaš.

Foto: Zdenko Mlinar