Prijavite se na drugo izdanje Velikog glazbenog kviza u Tvornici kulture i slušajte nezavisni Rock&Off radio

by svi 22, 2019Domaća glazba, Izdvojeno, Vijesti

Drugo izdanje velikog glazbenog kviza u Tvornici kulture zakazano je za 27. svibnja u 20 sati, a glazbeni fanovi i entuzijasti dotad mogu uživati u upravo predstavljenom Rock&OFF radiju te svakako najaviti sudjelovanje svojeg tima – prijave su upravo otvorene.

Najavljeno je drugo izdanje Glazbenog kviza u Tvornici kulture, koji je krajem prošlog mjeseca premijerno privukao velik broj glazbenih entuzijasta i znalaca. Čak 52 odazvana tima natjecala su se za pojedinačne nagrade, ali i počela prikupljati bodove za glavnu sezonsku nagradu – nastup izabranog Rock&OFF izvođača na kućnom tulumu, čiji trošak će snositi suorganizatori Iskon i Rock&OFF.

Nakon Hrvoja Marjanovića tj. Setta iz Krankšvestera, u voditeljskoj će se ulozi drugog izdanja kviza naći Gina Victoria Damjanović (Detour). Iskon je osigurao i odlične nagrade za prva dva plasirana tima: pobjednici će osvojiti Audio Technica in ear slušalice izvrsne zvučne izolacije, dok će drugi tim birati nagrade po želji iz velike glazbene škrinje pripremljene u suradnji Iskona i glazbene knjižare Rockmark.

Organizatori su najavili kako će i ovoga puta prve pristigle timove počastiti pićem u Tvornici, dok sve ostale čeka izobilje besplatnih kokica uz kviz. Pitanja za glazbeni kviz sastavlja tim iz Tvornice kvizova.

„Natjecatelji su na prvom izdanju pokazali zavidno glazbeno znanje. Ekipa s najmanjim brojem bodova imala je 1/3 riješenosti kviza, što je odličan rezultat – baš nitko se nije „osramotio“ i nadamo se da se u ponedjeljak vidimo u Tvornici sa svim dosadašnjim, ali i nekim novim kvizašima. Svi smo se složili da je Tvornica Kulture prirodno stanište za ovakvo događanje. Održat ćemo još jedno lipanjsko izdanje do ljetne stanke, kada naša kvizaška karavana kreće na pop up turneju po domaćim glazbenim festivalima. Odabrali smo Fibru u Splitu, Seasplash na novoj lokaciji u Šibeniku te Ferragosto u Orahovici. Svaki od tih festivala ima svojih posebnosti i posebno se veselimo prilagoditi pitanja njihovoj publici“, najavila je Iva Vukšić, Voditeljica sponzorstava iz Iskona.

Dok šaljete svoje prijave za kviz koji vam može razveseliti tmurni ponedjeljak, svakako posjetite i novi online Rock&OFF radio, koji u 24-satnom streamu bez reklama i govornih emisija emitira hrvatske rock i vezane izvođače – dobitnike ali i sve nominirane glazbenike prvog Rock&OFF izdanja. Osim na stranici nezavisne Rock&OFFnagrade, ovaj se online radio može slušati i na Iskon.TV-u, na 825. poziciji.

„Iznimno nam je drago što, osim same dodjele nagrada koju su nahvalili izvođači, publika i struka, Rock&Off ide dalje cijelu godinu kroz Rock&Off kviz koji okuplja veliki broj glazbenih znalaca, ali i kroz internet radio na kojem će se moći čuti svi izvođači koje su novinari predložili u prvom krugu ovogodišnjih nominacija, njih čak 140, a koje uglavnom nemate prilike čuti na standardnim radio stanicama.“ – Davor Drezga, voditelj projekta iz Unisona.

Pokretači nagrade su koproducenti Unison – Hrvatski glazbeni savez i KD Tvornica kulture, koja ove godine slavi 20 godina postojanja te organizator Hrvatsko društvo skladatelja uz potporu glavnog sponzora Iskona.