Prerani odlazak: Preminula Donna Ares

by lis 2, 2017Domaća glazba, Vijesti

Donna Ares, bosanskohercegovačka pjevačica, preminula je danas u Bihaću u 41. godini života – javlja dnevnik.hr

Pjevačica se nekoliko godina borila s teškom bolešću, a tijekom borbe više je puta dobivala bitke protiv karcinoma.

Donna je tijekom liječenja stalno javnost obavještavala o svojem stanju putem društvenih mreža, a kako ju je tijekom bolesti odlikovala hrabrost, vijest o pjevačici prenosili su svi regionalni mediji.

Donna Ares još je nedavno javnost obavijestila kako se osjeća dobro, kako je stavila točku na svoj ljubavi odnos te kako nastavlja dalje s borbom.

Nažalost, pjevačica nakon nekoliko dobivenih bitki nije uspjela pobijediti rak.

Donna Ares rođena je 1. siječnja 1977., u Bihaću. Glazbom se počela baviti još kao dijete. Prvi put javno nastupa 1997. godine pod imenom “Donna Ares” na izboru za pjesmu Eurovizije na Dori, a iste godine ostvaruje veliki uspjeh sa svojom pjesmom “Kazna” na festivalu “Bihać ‘97”, koja je lansira visoko na sve top liste u BiH.

1998., snima svoj prvi autorski album “Ti me više ne voliš”, pod producentskom palicom Ljubovci Džavida u “Sani Records” studiju u Duisburg-u, u Njemačkoj. Ovaj album doživljava odličan prijem kod publike, a istoimena pjesma postaje veliki pop hit. Nakon dvije godine izlazi album “Donna Live 2000”, gdje je snimila i obradila stare folk hitove, ali i popularne evergreene poput popularnih “Woman In Love”, “I’m so excited” i sl., i ovim albumom skreće veliku pažnju na sebe, ali i izaziva burne i oštre reakcije medija i struke, jer je spojila dva do tada inače nespojiva stila, što je publika odlično prihvatila, a struka žestoko kritizirala.

Izazvana negiranjem njenog folk poteza 1999. godine, piše tekst i glazbu za pjesmu “Sviraj nešto narodno”, koju je snimila u duetu sa folk zvijezdom Halidom Bešlićem. Pjesma je premijerno izvedena na festivalu “Forte 2000”, a 2001. uvrštena na album “Mix 2” uz odličan odabir ponovo starih folk hitova, među kojima je i duet sa Kemalom Malovčićem “Kćeri moja Aliji dal’ da te dam”, te “Prokleta je Amerika” i mnoge druge stare pjesme.

Album “Čuvaj se dušo” svjetlo dana ugledao je 2002. godine sa istoimenim hitom. Nakon kraće pauze izlazi novi album “Jackpot”. 2006 izdaje album “Nemam razloga za strah” koji je poseban po tome što je po prvi put uzela za sebe pjesme drugih autora kolega. 2006. također izlazi prvo DVD izdanje “Donna Ares – The Best of 1997/2006”.
(wikipedija)

Foto: Instagram