Podijeli objavu

Publika će tijekom sljedeća dva tjedna na službenoj web i Facebook stranici, te na javnom Viber profilu Cesarice moći glasovati za Opću opasnost i pjesmu “Da je Bog dao”, pjesmu “Ella e” koju izvode Antonela Doko, Neno Belan i Igor Geržina, klapu Rišpet i pjesmu “Kucaj srca tvoga”, Marka Kutlića i pjesmu “Sam protiv svih” te Ivanu Kovač i pjesmu “Srećo i tugo”.

Cesarica je nagrada publike za hit godine, a kako bi se publici predstavio što veći broj najuspješnijih i najpopularnijih pjesama, svakog mjeseca u posebnom izdanju glazbene emisije PopRock.hr predstavlja se pet pjesama koje u tom mjesecu konkuriraju za Cesaricu.

Ona pjesma koja u pojedinom mjesecu osvoji najveći broj glasova publike bit će nominirana za Cesaricu te u prosincu ulazi u finalni krug glasovanja. Publika će tada od nominiranih pjesama birati hit godine koji će osvojiti glavnu nagradu – Cesaricu.

Nakon završenog glasovanja publike za pjesme predložene u studenome za prestižnu je titulu hita godine nominirana pjesma „Mi protiv nas“ koju izvode Domenica i Kedžo, a autorski je potpisuje Ivan Huljić.

Pjesme koje su u konkurenciji za titulu Hita mjeseca u prosincu su: Opća opasnost “Da je Bog dao”, Antonela Doko & Neno Belan feat. Igor Geržina “Ella e”, klapa Rišpet “Kucaj srca tvoga”, Marko Kutlić “Sam protiv svih” te Ivana Kovač “Srećo i tugo”.

Hrvatski rock veterani, Opća opasnost, već su poznati po hitoidnim rock baladama, a prije nekoliko mjeseci oduševili su sve ljubitelje njihovog zvuka pjesmom „Da je Bog dao“ koja je pravi nasljednik već etabliranih balada poput „Jednom kad noć“, „Pobjeg’o sam“, „Za svaku tvoju suzu“ i „Tvoje ime čuvam“.

I za novu pjesmu je glazbu i tekst radio dugogodišnji suradnik i prijatelj benda Mario Vestić, dok je Opća opasnost radila zajedno na aranžmanu. Sve je snimano, miksano i producirano u Studiju „MAK“ u Gradištu kod Branimira Jovanovca – Banija. Još jedan dugogodišnji suradnik i prijatelj Opće opasnosti, Marko Zeljković, režirao je videospot, a zajedno s Ivicom Vranjićem radio je i na kameri, dok iza produkcije stoji Six Nine Studio.

Spot je sniman u velikoj industrijskoj hali i pogonu tvrtke Đuro Đaković u Slavonskom Brodu, koja je samo za ovu prigodu postala velika rock pozornica.

Antonela Doko & Neno Belan feat. Igor Geržina snimili su zanimljivu obradu pjesme “Ella e” legendarnog kralja funka Dine Dvornika koja se nalazi na vinilu “Zimzeleno a novo – sjećanje na Dinu Dvornika”.

Veliki hit koji je u originalu Dino Dvornik objavio 1990. godine na albumu “Kreativni nered”, potpisuju Neno Belan kao autor glazbe i Diana Alebić kao autorica teksta. Novi aranžman djelo je stalnog suradnika Antonele Doko – Ivana Popeskića.

Antonela Doko, sjajna je mlada i talentirana pjevačica koja je već dobitnica mnogobrojnih glazbenih nagrada među kojima izdvajamo Porin za najboljeg novog izvođača 2017. godine. Ovo je njezina prva suradnja s njezinim sugrađaninom Nenom Belanom te s Igorom Geržinom koji se svojim saksofonom sjajno uklopio u novi aranžman legendarnog evergreena.

Fenomenalna i uvijek originalna klapska ekipa i ovoga je puta pogodila. Klapa Rišpet i Pero Kozomara s prvim danima ljeta predstavili su novu pjesmu i video spot.

„Kucaj srca tvoga“ stiže nakon odličnog dueta s glazbenom divom Doris Dragović u pjesmi “Jedina jubav moga života”, a sada su svim fanovima pripremili nešto sasvim drugačije. Riječ je o brzoj, veseloj i ‘otkačenoj’ dalmatinskoj pjesmi, skladatelja Pere Kozomare za koji je tekst napisala Natalija Tafra Bazina, s kojom je klapa Rišpet nastupila na Prokurativama, na Splitskom festivalu.

Kozomara se ovaj put odlučio za veselu, plesnu pjesmu koju će Rišpet uvrstiti u svoj repertoar. „U genijalnom spotu koji je režirao naš Marin Čoko postigli smo djelić atmosfere dalmatinskih kultnih serija – pa u šali priču iz spota nazivamo ‘Malim mistom klape Rišpet’“, izjavio je Pero Kozomara.

”Sam protiv svih” naziv je pjesme u izvedbi mladića za kojim uzdišu brojna ženska srca, Marka Kutlića. Autori pjesme su Marko Vojvodić i Igor Ivanović, koji zajednički potpisuju i video.

Njegove izvedbe i interpretacija pjesama su sve, samo ne uobičajene, a Marko je i ovoga puta ostao vjeran sebi, te je glazbenu letvicu dignuo jako visoko. Iznimna količina energije, ali i istodobna mirnoća nastupa, nešto su što se ne sluša i viđa svaki dan, posebno kod mladih glazbenika, ali on to radi jednostavno.

“Sam protiv svih je pjesma velikog značenja i duboke poruke”, kazao je Marko, “Pjesma govori o ljubavi, koja je neiscrpan izvor inspiracije, i za mene jedini smisao postojanja. Iako naizgled možda zvuči kao obična ljubavna pjesma, kada se malo dublje zaviri u tekst, može se vidjeti da je riječ o duhovnoj pjesmi, koja ne govori o ljubavi između muškarca i žene, već o univerzalnoj ljubavi, koja je pokretač cijelog svijeta i svemira. Ovu pjesmu posvećujem svojoj djeci, koja su mi najveća radost i motivacija u životu.”

Ivana Kovač vratila se na Splitski festival nakon tri godine s pjesmom „Srećo i tugo“, čiju glazbu i aranžan potpisuje Fedor Boić, a tekst Nenad Ninčević. Radi se o pjesmi pjevne melodije, a ulazi u uho već nakon prvog slušanja.

„Ovo je moja prva suradnja sa Fedorom kao autorom pjesme, do sada smo surađivali kada je bio autor aranžmana i ova verzije suradnje me jako veseli. Pjesma je baš po mom receptu kakvog volim – pozitivna, lipa, pjevna melodija sa lipim tekstom i ulazi u uho nakon prvog slušanja“, kazala je Ivana o pjesmi.

Osvrnula se i na povratak koncertima: „Moram priznati da mi je pozornica itekako nedostajala. Baš sam se zaželjela nastupa. Zato je, vjerojatno, i trema bila žestoko prisutna. Tek sam tada shvatila da taj posao ne bih mijenjala ni za što na svijetu. Ako ga uopće mogu nazvati poslom. Pjevanje je za mene, prije svega, gušt.“

Za predložene pjesme s liste za prosinac publika može glasovati do petka, 21. prosinca u ponoć, na online kanalima za komunikaciju:
FacebookViber, te na službenoj stranici cesarica.org