Predstavljeno novih pet hitova u utrci za Cesaricu

by stu 17, 2018Domaća glazba, Izdvojeno, Vijesti

Publika će tijekom sljedeća dva tjedna na službenoj web i Facebook stranici, te na javnom Viber profilu Cesarice moći glasovati za Coloniju i pjesmu “Alarmantno”, pjesmu “Mi protiv nas” koju izvode Domenica i Kedžo, Marka Kutlića i pjesmu “Sam protiv svih”, pjesmu “Uzmem koliko mi daš” koju izvodi Jelena Rozga te Detour i pjesmu “Vikend”.

Cesarica je nagrada publike za hit godine, a kako bi se publici predstavio što veći broj najuspješnijih i najpopularnijih pjesama, svakog mjeseca u posebnom izdanju glazbene emisije PopRock.hr predstavlja se pet pjesama koje u tom mjesecu konkuriraju za Cesaricu.

Ona pjesma koja u pojedinom mjesecu osvoji najveći broj glasova publike bit će nominirana za Cesaricu te u prosincu ulazi u finalni krug glasovanja. Publika će tada od nominiranih pjesama birati hit godine koji će osvojiti glavnu nagradu – Cesaricu.

Nakon završenog glasovanja publike za pjesme predložene u listopadu za prestižnu je titulu hita godine nominirana pjesma „Kao ti i ja“ koju izvodi Franka, a autorski je potpisuju Branimir Mihaljević i Nenad Ninčević.

Pjesme koje su u konkurenciji za titulu Hita mjeseca u studenom su: Colonia “Alarmantno”, Domenica & Kedžo “Mi protiv nas”, Marko Kutlić “Sam protiv svih”, Jelena Rozga “Uzmem koliko mi daš” te Detour “Vikend”.

Pjesma „Alarmantno“ objavljena je kao službeni singl još ovog ljeta, a nalazi se na novom studijskom albumu grupe Colonia, „Nova era“ koji već nekoliko mjeseci spada u najprodavanija glazbena izdanja u Hrvatskoj. Radi se o hitu latino prizvuka i pamtljivih stihova iza kojih stoji Valerija Đurđević. Glazbu i aranžman kao i produkciju, potpisuje Boris Đurđević.

Videospot za ovu pjesmu sniman je na atraktivnoj lokaciji u blizini Zagreba u režiji Darija Radusina, a u spotu se uz Ivanu i Borisa pojavljuje već dobro uhodani plesni tim Valentina Šenjug i Petra Vidaković te koreograf Neven Ivić.

“Jako sam sretna, Alarmantno je definitivno moja omiljena pjesma na novom albumu. Ovo je za sve moje obožavatelje koji su me prihvatili i podržavaju me od prvog dana”, rekla je Ivana, dok je Boris dodao: “Ovo je nova era, neočekivano, drukčije, a opet ima taj Colonia šmek. Od svog rukopisa ipak ne mogu pobjeći, no izlazak iz zone komfora za mene je poseban gušt”.

Domenica i Kedžo ovo su ljeto predstavili prekrasnu baladu “Mi protiv nas”, emotivnu ljubavnu pjesmu s kojom će se mnogi poistovjetiti.

Damir Kedžo, mladi pjevač zavidnog raspona glasa i izuzetne muzikalnosti, pridružio se kao gost sve uspješnijoj Domenici Žuvela, koja lagano, ali sigurno zauzima zasluženo mjesto na glazbenim ljestvicama. Upravo ova prekrasna balada s nešto bržim ritmom i emotivnim ljubavnim tekstom pokazala je najbolje od njih dvoje i urodila kao savršena kombinacija i dokaz da pozitivna mlada energija spaja i stvara prekrasne stvari.

Glazbu i tekst pjesme potpisuje Ivan Huljić, a pjesma je talijanskog izričaja, prilagođena ukusu publike koja prati Splitski festival i šire, i prirodni proces “glazbenog odrastanja” Domenice, dok se Damir Kedžo već jako dobro snalazi u takvim vodama, obzirom da je s Kvarnera, a to je po defaultu regija koja inklinira tom profilu glazbe.

S ovom divnom ljubavnom pjesmom mnogi će se poistovjetiti i zasigurno će pronaći mjesto u brojim srcima obožavatelja.

”Sam protiv svih” naziv je pjesme u izvedbi mladića za kojim uzdišu brojna ženska srca, Marka Kutlića.

Njegove izvedbe i interpretacija pjesama su sve, samo ne uobičajene, a Marko je i ovoga puta ostao vjeran sebi, te je glazbenu letvicu dignuo jako visoko. Iznimna količina energije, ali i istodobna mirnoća nastupa, nešto su što se ne sluša i viđa svaki dan, posebno kod mladih glazbenika, ali on to radi jednostavno.

“Sam protiv svih je pjesma velikog značenja i duboke poruke”, kazao je Marko, “Pjesma govori o ljubavi, koja je neiscrpan izvor inspiracije, i za mene jedini smisao postojanja. Iako naizgled možda zvuči kao obična ljubavna pjesma, kada se malo dublje zaviri u tekst, može se vidjeti da je riječ o duhovnoj pjesmi, koja ne govori o ljubavi između muškarca i žene, već o univerzalnoj ljubavi, koja je pokretač cijelog svijeta i svemira. Ovu pjesmu posvećujem svojoj djeci, koja su mi najveća radost i motivacija u životu.”

Autori pjesme su Marko Vojvodić i Igor Ivanović, koji zajednički potpisuju glazbu, tekst, aranžman, produkciju i video.

“Uzmem koliko mi daš” ljetni je hit Jelene Rozge u kojem otkriva kako u ljubavi igra na otvorene karte. Pjesmu potpisuje glazbeni dvojac Vjekoslava i Tonči Huljić, a aranžman Leo Škaro i Tonči Huljić.

“Ljeto je vrijeme kad su ljudi pozitivni, željni da im se događaju lijepe stvari, otvoreni za ljetne ljubavi. Zato sam htjela otpjevati pjesmu koja će imati vedar duh i pozitivnu poruku. Bez svađa, prekida, ovaj put – samo ljubav”, rekla je Jelena.

Istoimeni spot pod redateljskom palicom Daria Radusina sniman je u Istri na poljima lavande, a pripadnicama ljepšeg spola će sigurno zapeti za oko zgodni mladi glumac Filip Palčić koji se uz Jelenu pojavljuje u spotu.

Grupa Detour donosi nam pravu ljetnu poslasticu o kojoj autor i frontman grupe Nenad Borgudan kaže: “Dogodila mi se pjesma u kojoj u prvi plan dolazi do izražaja plesni ritam, idealna zvučna kulisa nadolazećih ljetnih avantura. Vikend kao pojam, u mnogima budi najpozitivnije asocijacije i mami osmijeh na lice pa je tako i pjesma pokušala dočarati dijelić tog rasploženja uronjenog u nostalgičnu atmosferu završene ljubavne priče.”

Pjesma ‘Vikend’ podržana je video spotom koji je sniman u Supetru na Braču i prikazuje idealan vikend članova benda na moru u kontrastu sa sporom dinamikom grada i sjetom. Režiju potpisuje Tomislav Brdjanović, a veliku podršku u realizaciji spota pružila je TZ grada Supetar i sam grad Supetar.

Pjesma ‘Vikend’ četvrti je službeni singl s predstojećeg novog studijskog albuma ‘TourDetour’ čiji je izlazak najavljen za jesen.

Za predložene pjesme s liste za studeni publika može glasovati do petka, 30. studenoga u ponoć, na online kanalima za komunikaciju:
Facebook: http://m.me/cesarica
Viber: https://chats.viber.com/cesarica
Glasovati se može i na službenoj stranici cesarica.org