Podijeli objavu

Hrvatska je dobila festivalsku meku na Jadranu koja je predstavljena sinoć u Šibeniku. Riječ je o Martinskoj odakle se pruža najljepši pogled na Šibenik, a koja će ovog ljeta biti domaćin čak šest respektabilnih festivala od kojih se mnogi održavaju dugi niz godina i sa sobom dovode zavidan broj publike na srednji Jadran.

Festivalska lokacija i festivali predstavljeni su sinoć u caffe baru Barcode u okviru tribine Martinska 2019 u organizaciji kulturno – glazbene manifestacije Kulturaljka, odnosno P.A.R.K.-a.

Šibenik ima apsolutni ljetnih hit – Martinsku gdje će biti održani Seasplash, Regius, Membrain, Nox, Kanal, Blast Festival i TLM Festival Warm Up-u. Njih su sinoć na tribini predstavili Igor Bergam (Regius i Membrain), Danijel Sikora (Seasplash), Petra Maleš (TLM warm up), Gloria Bralić (Kanal fest), Tonko Mikulandra (NOX) i Ivan Landeka (Blast).

‘Martinska napokon nudi sve ono što pravi ljetni festival mora imati. Kupanje, sunčanje, kamp u dubokoj hladovini, što je jako bitno, više pozornica. Selidba na Martinsku bit će jedan iskorak ne samo za Regius nego i za ostale festivale. Martinska ima bogatu festivalsku povijest’, podsjetio je Igor Bergam, prvi čovjek P.A.R.K-a koji stoji iza organizacije aktualne Kulturaljke te Regius festa koji će 12. i 13. svibnja otvoriti festivalsku sezonu na Martinskoj.

Nakon gotovo dva desetljeća u Puli, SeaSplash seli na Martinsku. Danijel Sikora iz Pozitivnog ritma koji stoji za festivala, kazao je Martinska impresivna lokacija. ‘Zaista ima dobru vibru i to je u principu šesto čulo koje se probodu kad dođeš tamo i imaš osjećaj da si došao na mjesto koje dobro rezonira pa možemo biti samo optimistični’, dodao je Sikora.

Seasplash će se osim na Martinskoj od 17. do 21. srpnja, održati i na tvrđavi svetog Mihovila što je svojevrsno otvaranje festivala i zaseban događaj kada će pod vedrim nebom u gradu nastupiti New York Ska-Jazz Ensemble, uz poznati domaći roots reggae bend iz Zagreba, Brain Hollydays, kao i legendarni dvojac Bass Culture Sound System.

Martinska i festivali koji će se ovog ljeta tamo održati imaju podršku gradskih struktura na čelu s upravom Grada Šibenika.

Od ostalih datum kada ćete vrijeme provesti na Martinskoj na nekom od festivala, ako ne na svima su:

TLM Festival Warm Up 25. srpnja
Kanal Fest 26. i 27. srpnja
NOX festival od 2. do 4. kolovoza
Membrain fest od 8. do 11. kolovoza
Blast Fest od 16. do 18. kolovoza.

Prije Martinske, plesat će se u šibenskom Importanneu i to u subotu, 20. travnja, kada će Kulturaljka dosegnuti svoj vrhunac, a erupcija oduševljenja s razlogom se očekuje zbog jedinog dalmatinskog nastupa i prvog šibenskog koncerta američkih legendi Kultur Shock koji se upravo nalaze na velikoj europskoj turneji. Momci promoviraju svoj svježe objavljen studijski album ‘D.R.E.A.M.’, a na pozornici će im se pridružiti Edo Maajka. Samo za ovu priliku ponovno će se okupiti kultni šibenski bend One More, Ante Prgin Surka priprema svoj Surka Beat Box, a osim toga, velike promocije albuma američkog glazbenog kulta, reuniona domaćeg benda, očekujte hrpu dobre glazbe.

Ne propustite kupiti ulaznice na vrijeme jer u Zadru se, na primjer više ne mogu kupiti – rasprodano sve. Ono što je ostalo po cijeni od 80 kuna može se kupiti do 19. travnja u Šibeniku u caffe baru Baldekin, Narodna Republika Bono i Azimut te u Splitu u Split Circus. Nakon toga, ulaznice po cijeni od 100 kuna, ono što ostane, moći će se kupiti na ulazu u Importanne. Tu je i online kupnja na Entrio. S kupljenom ulaznicom, imate besplatan ulaz na after u Tunelu!

Na kraju podsjetimo da P.A.R.K. i u devetoj godini održavanja, organizira Kulturaljku s ciljem poticanja Šibenčana da sudjeluju u kulturnom i društvenom životu grada te s idejom stvaranja multimedijalnog centra u Šibeniku za kreativno izražavanje mladih i starih.