Home Vijesti Domaća glazba Predstavljen program 11. Seasplash platforme te novi klub i kulturni klaster Kotač

Predstavljen program 11. Seasplash platforme te novi klub i kulturni klaster Kotač

0

Tim udruge Seasplash je na današnjoj konferenciji za novinare najavio otvorenje kluba Kotač te programe 11. Seasplash platforme koji će biti realizirani na različitim lokacijama u Puli od 16. do 31. prosinca, a u okviru gradske manifestacije “Prosinac u Puli”. Konferencija je održana u klubu Kotač, netipičnom kulturnom i edukativnom klasteru koji objedinjuje mjesto za suradnju, razvoj ideja i umjetničkih programa, prostor za radionice i susrete, galeriju, klupski prostor za svakodnevna druženja.

Kotač je nekomercijalni klub osnovan od strane Seasplash kolektiva kao nadogradnja postojećoj EduSplash platformi za edukaciju i razvoj, a koji službeno svoja vrata otvara u petak, 8. prosinca, s početkom u 20 sati. U novouređenom klubu u okviru otvorenja bit će prezentirana polivalentnost kluba kroz najrazličitije programe: izložba polaznika edusplash radionice, glazbeni program u dvorištu (Foreigners Everywhere, Brada Selecta, Bebetto), prezentacija parkoura i freeruna pored rampe, Ableton prezentaciju te Breakdance show, performans 342nd day of the year. Nakon ponoći u klubu starta revija DJ-eva zadužena za zagrijavanje pred sam početak 11. Seasplash platforme (Too Faar, 207, Alen Paver, Jinxie Grooves, Rich, XXL, Alen Herceg, Paperclip Project, PulaP Reggae Station, Arboretum Kolektiv…).

– Kotač teži da kroz svoju polivalentnost postane mjesto koje će objediniti kulturne scene, nove ideje, subkulture, projekte te startanje novih/mladih platformi za razvijanje publike – istakao je u svom izlaganju Davor Uljanić.

Dragana Stanić i Boris Bjelica, programski koordinatori kluba, pored programa na samom otvorenju, najavili su programe i koncepte koji će biti realizirani tijekom prosinca i u prvim mjesecima rada.

– U planu kluba pored coworking prostora koji će iznjedriti neke nove suradnje, kreativne ideje i realizacije, predvidjeli smo i široki dijapazon različitih glazbenih i drugih umjetničkih programa, te koncepata. Jedan od njih je i svojevrsni novitet u Puli, a to je Open DJ Desk. Zamišljen je kao dio programa koji će se održavati dva puta tjedno. Dati će se mogućnost neafirmiranim i afirmiranim DJ-evima za izvođenjem vlastitih setova, žanrovski neopredijeljenih. – rekao je Bjelica.

Kako se veliki broj projekata i ideja udruge Seasplash bazira na participaciji, dinamici i razvoju, isti slučaj je i sa Seasplash platformom nastalom prije 11 godina. U službi 11. Seasplash platforme su mlade nade produkcije i organizacije kao što je voditeljica događanja, dvadesetogodišnja Ema Badurina.

– Ova platforma nastala je prvenstveno kao platforma za razvoj mladih ljudi. Također, u sklopu ovogodišnje Seasplash platforme provodi se i praktični dio edukacija EduSplash platforme koja je nedavno osvojila i nagradu Ambasador za najbolji edukativni program 2017. godine. – rekla je Ema.

Novost 11. Seasplash platforme su dva nova programa koja će se odvijati u klubu Kotač. Jazzavac je jazz večer s glazbenicima koji se prema jazzu odnose s kreativnim pristupom, a 22. prosinca tako će nastupiti Kozmodrum i Shogo’s Foosy, a Roll your Punk večer, koja se fokusira na punk-rock, 23. prosinca će ugostiti Cirkus iz Poreča, FOB iz Pule, mlade pulske snage Kani Bastardi te zagrebački Mašinko. Također, platforma je bogatija i za još jedan kolektiv tj. Program Urban Penetration: New skills on the block. Radi se o parkour i free running ekipi Team Limitless koji će svoju prezentaciju imati 30. prosinca na platou ispred multimedijalnog centra Svetih srca.

– Zahvalni smo na prilici koju smo dobili i što nas je udruga Seasplash prepoznala i nadamo se da ćemo zajedničkim snagama promovirati jednu novu vještinu tj. vrstu ekstremnog sporta te tako za iduću godinu organizirati i natjecanje u parkouru i free runningu – objasnio je Momčilo.

Tim Sesplash platforme je i ove godine opipao bilo Pule te se potrudio proširiti i obogatiti prazničke dane događanjima koji će publici predstaviti niz domaćih i regionalnih bendova. Isti je slučaj s dosadašnjim događajem Showcase koji ove godine postaje ShowClash, a koji će se održati na Božić u Titovom parku.

Platforma za mlade i neafirmirane DJ-je i producente

– Nastao na temeljima glazbenog programa Showcase koji je začet pod kapom udruge Seasplash te zamišljen kao platforma za mlade i neafirmirane DJ-je i producente koji pokrivaju glazbene stilove bass scene. U Titovom parku će se održati clash odnosno natjecanje i “sudar” kultura i stilova sudionika pulske bass scene, a o pobjednicima natjecanja odlučit će publika – istakli su Marin Režić i 207.

Sam početak Platforme će obilježiti skate natjecanje Keep it real, u subotu, 16. prosinca na skate parku Rojc i u klubu Kotač, 29. prosinca na redu C.U.B.E. breakdance i hip-hop natjecanje u klubu Uljanik, a cijeli, a dvotjedni niz događanja tradicionalno će zatvoriti proslava Nove godine na tri pozornice u Zerostrasse tunelima i u parku Petra Krešimira IV pod nazivom Sub Day Zero.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here