Podijeli objavu

Temperature su sve više i nagovještavaju nam još jedno vruće ljeto koje i ove godine neće proći bez CMC festivala u Vodicama powered by Calzedonia. Nastavljamo s predstavljanjem izvođača koji će nastupiti na velikoj pozornici u Vodicama, a među njima su i Aleksandra Radović, Alen Nižetić, Domenica, Trio Gruš i Edi Šegota & Mislav Biočina koji su svoje pjesme već otkrili javnosti.

Po prvi put u Vodice dolazi velika pop zvijezda iz Srbije, Aleksandra Radović, koja je ove godine za Croatia Records objavila novi studijski album i upravo pjesmu koja se nalazi na tom albumu, “Ne hvala”, otpjevat će na CMC festivalu u Vodicama.
“O festivalu sam čula samo lijepe riječi od kolega koji su do sada sudjelovali i generalno me raduju festivali jer sam s festivalima i počela. Moja prva kompozicija koja je postigla veliki uspjeh, ‘Kao so u moru’, izvedena je na festivalu Sunčane skale”, rekla je Aleksandra Radović koju najviše raduje susret s hrvatskom publikom.

“Pjesma ‘Ne hvala’ stiže s aktualnog albuma i već ima značajne rezultate, nominirana je na mnogim radijskim postajama u velikom broju katerogija. Nadam se da će postići uspjeh i u Vodicama”, ističe.
“Predvorje života” njezin je peti studijski album, a prije njega objavljeno je i izdanje “The Best of Collection” koje je označilo početak suradnje s Croatia Recordsom.

Iako je na hrvatskoj glazbenoj sceni prisutan dugi niz godina, što kao solo pjevač, što kao član grupe Tutti Frutti, Alen Nižetić, jedan od najuspješnijih pjevača zabavne glazbe nove generacije u Hrvatskoj, tek je pretprošle godine debitirao na CMC festivalu u Vodicama. Tada je nastupio s pjesmom “Ja sam te volio”, a ove godine vraća se u Vodice s novim hitom “Lete uspomene”.
“Odlično je u Vodicama, grad bude krcat, dva dana ludila i stvarno sam bio oduševljen prvi put kad sam došao. Nadam se da će ljudi imati primjeren kraj ljeta, da i zarade ove godine, odnosno da bude i nekih koncerata”, rekao je Alen Nižetić o svojim očekivanjima za ovo ljeto.

Novu pjesmu radio je Ivo Jagnjić iz Dalmatina, njegov prijatelj s kojim se zna još iz vremena grupe Tutti Frutti.
“Zna se da je on stvarno odličan tekstopisac i skladatelj. Našli smo se jedan dan u kafiću u Splitu gdje sam ga pitao ima li koju pjesmu za mene. Rekao je da ima iako je od njega teško izvući pjesmu. On kaže sam za sebe da je lijen, a kamoli za drugoga. I pokazao mi je ‘Lete uspomene’ i odmah mi se pjesma svidjela. Snimili smo spot na jako lijepim lokacijama u okolici Splita”, ističe Alen koji je sretan pogotovo zbog činjenice da je u spotu mladog Alena glumio njegov sin Toni.

Dobitnica ovogodišnjeg Porina za najbolji album zabavne glazbe, simpatična i talentirana Domenica, također je među povratnicima na CMC festival Vodice 2020. powered by Calzedonia. Prošle godine objavila je svoj prvijenac “Ćiribu ćiriba” koji je osim Porina osvojio i Hrvatsku. S njega je skinut i singl “Ne vidim, ne čujem” s kojim je nastupila prošle godine u Vodicama, a ovoga puta riječ je o potpuno novoj pjesmi koja je pozitivna, zarazna, vesela – prava ljetna.

“Pomalo smo eksperimentirali u zvuku i aranžmanu i čini mi se da je pun pogodak. Kad čuješ pjesmu momentalno zaželiš izaći van, plesati i zabavljati se”, ističe Domenica koja će se predstaviti s pjesmom “Zovi”. Već standardno glazbu potpisuje Tonči Huljić na tekst supruge Vjekoslave, dok je aranžman radio Leo Škaro.

“Svake godine rado se vraćam Vodicama i CMC festivalu, a pogotovo ove godine koja je bila specifična za naše glazbenike. Nakon ove duge stanke zaželjela sam se ljudi, publike, koncerata, dobrih pjesama i svega što taj festival i Vodice pružaju”, naglasila je Domenica.

Trio gušt, majstori scenskog nastupa, vječiti zabavljači i zasigurno najveselija grupa iz Dalmacije koja se može pohvaliti koncertima na gotovo svim kontinentima, predstavila je pjesmu i spot s kojom dolazi na CMC festival u Vodice – “Hej tugo”.
“Iskoristili smo korona-pust grad da bismo snimili neke kadrove, koje bi bilo nemoguće snimiti u normalnim uvjetima. Kombinirali smo Split i Dalmatinsku zagoru u kojoj se nalazi ova prelijepa vila u retro stilu.”, pojašnjava uvijek inspirativan Želimir Dundić Dundo.

Tijekom rada na singlu nastavili su surađivati sa slavonskim autorima, obnovivši davno otkrivenu ljubav Dalmacije i Slavonije čije prijateljstvo njeguju godinama, točnije još od glazbenog festivala Zlatne žice Slavonije u Požegi. Naime, režiju video spota potpisuje Marijo Krišto, dok je glazbu napisao Aleksandar Homoky, iza teksta pjesme stoji Nedo Zuban, a za aranžmane su zaslužni Aleksandar Homoky i Darijo Marunčić. Protagonistica video spota je slikarica Marina Drašković koja također radi u odgoju za predškolsku djecu.
Iako obilježen sjetnim tekstom, singl “Hej tugo” u isto je vrijeme zbog živog ritma preplavljen optimističnim prizvukom, ali i latino štihom kao novom komponentom u njihovom radu uz mnoštvo živih dionica na gitari i mandolini.

Edi Šegota i Mislav Biočina, vrsni solisti koji su svoje glazbeno iskustvo dvadesetak godina stjecali u klapama, odlučili su napraviti iskorak i krenuti dalje kao duo s pjesmom “Ostavi mi snove” koju će predstaviti na ovogodišnjem CMC festivalu. Ovi profilirani solisti imaju i autorsku komponentu tako da glazbu za njihovu pjesmu potpisuje Mislav Biočina, tekst Ružana Kovač, a aranžman Hrvoje Domazet. Ovakav duo koji njeguje dalmatinski zvuk već neko vrijeme nije viđen, pa su Edi i Mislav ovdje vidjeli prostora da pruže publici i slušateljima nešto novo.

Nova pjesma koju će predstaviti na CMC festivalu, kažu, odlično im je legla, po zvuku i po aranžmanu, a daje mogućnost da Edijev tenor i Mislavov bariton budu idilično isprepleteni, na ravnopravnoj razini.

“Ovo nam je prvi izlet izvan klapa, žanrovski vrlo slično onome što smo do sada radili. Očekujemo jedan dobar provod u Vodicama, da će nam se spot puno puta vrtiti na televiziji i radio postajama. Veselimo se nastupu na CMC festivalu”, kažu Edi i Mislav koji su pjesmu objavili za Scardonu.

Sve pjesme CMC festivala Vodice 2020. powered by Calzedonia bit će objavljene ekskluzivno na streaming servisima ovoga utorka, a trostruko CD izdanje bit će u prodaji od petka po cijeni od 99 kuna.

Vidimo se u Vodicama na CMC festivalu, 4. i 5. rujna 2020. godine. Sve informacije oko festivala možete pratiti na novoj web stranici.