Pred vratima je dugoočekivani šibenski koncert omiljenih Tenora sa Šibenskom narodnom glazbom

by kol 26, 2022Domaća glazba, Izdvojeno, Koncerti, Vijesti

Moćni glasovi 4 tenora napokon će se 30. 8. zaoriti Tvrđavom sv. Mihovila sa Šibenskom narodnom glazbom pod ravnanjem maestra Damira Marušića u savršenoj kombinaciji koju publika obožava. Pripremljen je fantastičan repertoar koji će sve ostaviti bez teksta.

Ove je godine, baš kao i prošle, koncert rasprodan u svega nekoliko dana. Naime, o prošlogodišnjem koncertu još se naveliko priča kao glazbenom događaju koji je oduševio Šibenik. Glazba, atmosfera, produkcija – sve je te večeri bilo na vrhuncu izvrsnosti, a za nadolazeći koncert publika može očekivati više i bolje uz mnoga iznenađenja.

Upravo su na mjestu održavanja koncerta, na Tvrđavi sv. Mihovila, omiljeni Tenori nedavno snimili i spot za najnoviju pjesmu “Adio ljubavi” koju će šibenska publika sada imati priliku čuti i uživo. Savršena kulisa za spot koja, uz 4 nagrade publike na Večerima dalmatinske šansone, samo potvrđuje ljubav između Tenora i Šibenika.

Šibenik je posebno drag Filipu Hozjaku, najmlađem članu Tenora koji to pojašnjava:

Uz Šibenik me vežu zaista lijepe uspomene prvenstveno jer sam u Šibeniku i zamijećen od strane 4 tenora pa sam, eto, nakon te Dalmatinske šansone na kojoj sam pjevao s Vlatkom Bunić nakon pola godine ušao u Tenore. Naravno, neizostavne su i Šansone s Tenorima na kojima smo osvojili pregršt nagrada od kojih je najvažnija ona nagrada publike jer se pjesme i rade zbog publike… Zato su takve nagrade najvažnije i najpriznatije. Naravno, nakon nekoliko godina pojavljivanja na Dalmatinskoj šansoni uvijek je iznova nekakva motivacija ili čak izazov doći u Šibenik s nekom novom pjesmom, da ih iznenadimo na neki novi način, da nije neka ista rutina.

O nadolazećim koncertima dodaje:

Prošle godine kada smo odradili koncert sa Šibenskom narodnom glazbom na Tvrđavi svetog Mihovila ostao sam impresioniran kako taj glazbeni sastav zvuči. Ove se godine ta suradnja nastavlja. Odradit ćemo još jedan predivan koncert s njima. Ovim putem vas sve pozivam da dođete.  Bit će za svakoga ponešto. Prošle smo godine napravili odmak od našeg klasičnog repertoara, a ove godine će biti isto tako. Spremamo vam mnoga iznenađenja!

Tenori se raduju i Orašju u kojem se već više od dva desetljeća, točnije od 1995. održava manifestacija „Dani hrvatskoga filma u Orašju“ po ideji hrvatskog glumca Ive Gregurevića, po kojemu danas i nosi ime. U Orašju će pjevati 27. 8. te im je, kako poručuju, drago biti dio te renomirane filmske manifestacije.

Ovo im je ljeto bilo puno fantastičnih koncerata. Pjevali su u Dubrovniku nakon svečanog otvaranja Dubrovačkih ljetnih igara. Odličnom su atmosferom osvojili Ljetnu pozornicu u Opatiji. U njihovoj su pjesmi uživali u Supetru, Omišu, Koprivnici, Posedarju,  Medulinu, Mošćeničkoj Dragi, Novalji, Pagu… Sada taj uspješni niz nastavljaju Šibenikom.