‘Praznik za dvoje’, Sandi Cenov iskreno o prvim poljupcima i ljubavi!

by lip 11, 2019Domaća glazba, Nova izdanja, Vijesti

Svi se sjećamo prvih poljubaca, ljubavnih iskustava, euforije, zadovoljstva.

Kada pak o toj temi progovori, čovjek kojeg godinama prati glas jednog od najromantičnijih glazbenika, onda ga svakako treba poslušati.

Sandi Cenov progovorio je na svoj prepoznatljivi način, novom autorskom pjesmom, odličnog naziva ‘Praznik za dvoje’. Kada je u pitanju ljubav i ljubavni stihovi, Sandi je definitivno na svom terenu što je u četvrt stoljeća dugoj karijeri, nebrojeno puta i dokazao.

Foto: Denis Miloš

Ništa drugačija nije ni nova pjesma ‘Praznik za dvoje’, za koju sam kaže da zrači optimizmom, ‘Praznik za dvoje je pjesma koju sam dosta dugo radio sa proljećem u glavi. Radio sam je ove zime iščekujući proljeće i lijepo vrijeme. Međutim, znamo kakvo je bilo vrijeme u svibnju i jednostavno smo čekali ove lijepe dane, da pjesma napokon izađe van.

Riječ je o pravoj ljubavnoj pjesmi, koja je sjećanje na prvo ljubavno iskustvo, na prve poljupce , koje svi naravno pamtimo po dobru i sa osmijehom. Kao autora glazbe i teksta nekako me najviše podsjeća na optimizam i na pozitivu za koju mi ljudi često znaju reći da je prisutna u pjesmi ‘Sunce moje to si ti’. Tako da mi se čini da ova pjesma ima jednako takvu snagu optimizma i veličana ljubavi i proljeća.’

Cijelu priču za koju je osim Sandija aranžerski i producentski zaslužan i Igor Ivanović, Sandi je zaokružio i video spotom, koji i ovoga puta potpisuje njegov dugogodišnji suradnik Denis Miloš, ‘Kako su kod mene prva ljubav i prvi poljupci bili davno, u ovom sam spotu pribjegao naratorskoj ulozi. Predavno je bilo da bi ja glumio da su mi se prvi poljupci i prvo ljubavno iskustvo dogodilo sad ovoga proljeća. Ja samo pjevam, a dvoje mladih doživljavaju, prvu ljubav zajedno.’