Podijeli objavu

Neponovljivi britanski glazbenik Rod Stewart večeras je u zagrebačkoj Areni održao koncert za pamćenje, rekli bismo pravi plemićki koncert, u skladu s njegovom titulom. Premda je nedavno proslavio 73. rođendan Sir Stewart je na pozornici plesao, skakao, pa čak i gimnasticirao. Naravno, nekoliko puta je “bježao” u backstage kako bi kisikom povratio snagu i presvukao se, no njegov izostanak se nijednom nije primijetio, jer ga prati fantastični bend sastavljen od vrhunskih i uigranih glazbenika i pratećih vokala – piše večernji.hr

Zanimljivo je da su na koncertu sva mjesta bila sjedeća, a u publici je većinom bila srednja generacija, iznad 40 godina. Okupilo se oko 12 tisuća. Iako je rođen u Londonu, sir Rod je izrazito ponosan na svoje škotske korijene, pa smo prije koncerta čuli škotske gajde, a na početku soul klasike. Uvod je bio rezerviran za dobro poznati instrumental “Soul Fingers” Bar Keysa, nakon čega je uslijedila “Infatuation”, te obrada Sama Cookea “Having A Party”.

– Prvi put sam u Hrvatskoj i super mi je ovdje. Hvala vam što ste došli, bez obzira na snijeg – rekao je Stewart. Sir Rod je poznat po maestralnim obradama, ali i svojim hitovima u svim dekadama prošlog stoljeća, pa smo tako u prvom dijelu koncerta između ostalih čuli i klasike poput “Some Guys Have All The Luck”, “Tonight’s The Night”.

Na polovici koncerta uslijedio je i akustični dio uz prekrasne “The First Cut Is The Deepest”, “Have I Told You Lately” i “I Don’t Want To Talk About It”. Stewart je bio vidno iznenađen jer je hrvatska publika bez problema pjevala ove pjesme, pa je uslijedila i pohvala. Doduše, u prvim redovima bila je i bučna skupina njegovih Škota, obučena u dresove Celtica.

Više pročitajte na vecernji.hr