“Pozovite rapsode” novi je moćni album Mašinka!

by lis 24, 2023Domaća glazba, Vijesti

Pjesmama “Pozovite rapsode”, “Sitne duše” te “Skoro pa nešto” najavili su te sada napokon i objavili novi studijski album. “Pozovite rapsode” friško je izdanje zagrebačkog Mašinka na kojem se nalazi 14 novih pjesama, a kako će album zvučati dali su naslutiti na svojim nedavnim koncertima diljem Lijepe naše.

Novo izdanje Mašinka dostupno je na LP-u, CD-u ali i svim digitalnim kanalima. Glazbu i aranžman pjesama potpisuje čitav bend, dok su tekstove napisali Marin Šulentić, Srđan Grbić, Andrija Ražnatović i Petar Predrag. “Pozovite rapsode” snimali su Mark Mrakovčić i Leonard Klaić, koji potpisuje miks i master te skupa s bendom i produkciju.

Pozovite rapsode nakon tri godine

Album “Pozovite rapsode” stiže tri godine nakon posljednjeg “Danas ću, sutra ću”. Ako je suditi po prvim reakcijama, “odmjereni, ubojiti i precizni, odlični punk” nastavlja u svom revijalnom tonu. Novim pjesmama nastavljaju niz svojih već dobro poznatih singlova neopterećenog pristupa i razigranog zvuka, zbog kojih su i postali poznati kao jedan od najvoljenijih punk bendova nove generacije.

Uoči objave albuma, Mašinko su publici predstavili i novi video spot za singl “Skoro pa nešto” u režiji Hrvoja Baudoina i Marka Nemeca. U zagrebačkom Dirty Old Shopu predstavljeno je i fizičko izdanje albuma, a kako zvuči “Pozovite rapsode” poslušajte na svim digitalnim servisima.