Podijeli objavu

Glavna bina za doček Nove godine u Šibeniku ove godine će biti ispred katedrale sv. Jakova, a Šibenčane i goste u 2020. godinu uvest će Stereo MC’s, potvrđeno je iz šibenske gradske uprave.

Šibenik će Novu godinu dočekati na tri pozornice unutar stare gradske jezgre. Glavna će biti bina ispred katedrale gdje će nastupiti britanske hip-hop/electronic dance legende Stereo MC’s koje smo imali prilike slušati 2017. godine na tvrđavi sv. Mihovila – piše sibenik.in

Ovaj je dvojac prisutan na glazbenoj sceni od sredine osamdesetih, a planetarnu popularnost stekao je hitom Connected koji danas ima kultni status. Od ranih albuma do recentnih izdanja ostali su vjerni plesnom ritmu kojem publika teško odolijeva. Tako će biti i u novogodišnjoj noći kada se sa Robom Birchom i Nickom Hallamom ponovno spajamo u Šibeniku.

Čast da zagrije publiku pripala je energičnoj Sassji koja je glazbenu scenu osvojila već prvim singlom. Kombinacijom reggaea, duba, dancehalla i britkih tekstova osvaja publiku na nastupima uživo, a na dočeku u Šibeniku, nakon kraće koncertne stanke, predstavit će i nove singlove.

Druga bina bit će u Perivoju Roberta Visianija gdje će nastupiti Neno Belan& Fiumens te Cubismo.

Treća novogodišnja bina bit će smještena na Maloj loži gdje će na svoje doći svi ljubitelji elektronike. Na toj bini 2020. čekat će se uz Kristijana Molnara kao prvi izbor šibenskih promicatelja elektronske glazbe – udruge RatCat.

Svake godine nastojimo biti drugačiji te u Novu godinu ući na što originalniji način, što smo dokazali lanjskim dočekom s brojnim izvođačima predvođenim makedonskim magom Kirilom Djaikovskim i Davidom Leoneom, Kawasaki 3P-om, The Frajlama, Affter Affairom i Roof AW-om, a vjerujem kako ćemo u tome uspjeti i ovog puta. Šibenik gostima postaje sve poželjnija destinacija i u zimskim mjesecima zbog kvalitetnog programa koji nudi naš projekt prvog i jedinog plastic-free Adventa u Hrvatskoj. Žanrovska lepeza kvalitetnih izvođača kao i festivalski koncept dočeka na trima pozornicama unutar stare gradske jezgre, kao prava prijestolnica urbane, koncertne scene, ističe Šibenik kao najoriginalnije mjesto za doček nove godine – poručio je gradonačelnik Željko Burić.