Podijeli objavu

Splitski bend Ocean početkom travnja predstavio je svoj dugoočekivani dupli pop album pod nazivom “Kad me pogledaš“.

Radiofoničan i pitak album na kojem grupa predstavlja svoje nove singlove kao i ponajbolje radijske uspješnice u zadnjih nekoliko godina. Ukupno 20 pjesama na dva CD-a prava su poslastica za sve veći broj fanova ovog benda ali i za sve ljubitelje pravih urbanih “morskih” balada, brzih i plesnih pop & funky singlova sa melodičnim sax dionicama te snažnih pjevačkih refrena. Posebnu pažnju na ovom duplom albumu uzimaju gotovo do savršenstva dovedene vokalne izvedbe Stjepana Radića, Marice Vilibić, Gordana Bulića, Bernarde Bruno, Eme Kuzmanić…

Sve redom iznimni splitski pjevači i pjevačice kod kojih se gotovo na svakoj pjesmi osjeća iznimna vjestina intepretacije i čije maestralne izvedbe dolaze kao šlag na tortu na iznimno kreativan autorski rukopis splitskog skladatelja Dina Damira Pleštine. To je ono što posebno krasi ovaj album od prve do zadnje pjesme. Kao kompletan autor na ovom albumu kroz glazbu i stihove Pleština je pokazao širinu svog autorskog i producentskog rukopisa, te stilsku i žanrovsku slojevitost u produkciji aranžmana. Iz pjesme u pjesmu nižu se i stilske i žanrovske promjene koje kroz album donose potrebanu svježinu i faktor iznenađenja, ali nimalo ne remete ritam i personaliziranu atmosferu albuma.

Posebno se ističe i upada u oči broj suradnika i glazbenika koji su svirali i sudjelovali u nastanku ovog albuma. Gotovo da nema poznatijeg splitskog studijskog glazbenika koji na neki način nije bio dio ove priče. Od Siniše Kovačića Kemije, Dražena Bogdanovića i Željka Milića na fascinantnim saksofon dionicama, Zlatka Brodarića, Mira Alduka i legendarnog ali na žalost preminulog splitskog virtuoza Mladena Maguda na gitarskim dionicama. Na bubnjevima slušamo doprinos koji su dali ponajbolji hrvatski bubnjari Jan Ivelić Pele, Marko Lazarić i Branimir Gazdik, na basu Josip Žaja dok su izvrsni prateći vokali na ovom albumu djelo fascinantne Brankice Brodarić, Mladena Maguda, Tea Brajčića i Vesne Ivić.

Unutar duplog CD boxa na posebnoj knjizici od 20 kolor stranica bend je uz stihove vrlo opširno i do u detalje pobrojao i popisao sve zaslužne glazbenike i producente koji su sudjelovali na snimanju svake pjesme na ovom albumu. Posebno se ističu suradnje sa nekoliko poznatih svjetskih producenata poput Phila Andersona, Sefi Carmela, Peter Dowset, Andres Mayo, Will Borza te iznimno veliki producentski doprinos Mahira Sarihodžića iz Long play studija u Sarajevu.