Podijeli objavu

Primošten uskoro postaje glazbeno-filmski centar ovog dijela Mediterana – ovogodišnji DORF program nastavlja se najprije 4-6.8. u Primoštenu a potom 23.-25.8 u Vinkovcima. U Primoštenu će posjetitelji moći pogledati ukupno 8 filmova, od kojih iz regionalne selekcije izdvajamo 2 hrvatske premijere: treći film u serijalu „Glasba je časovna umetnost“, o najvažnijim albumima slovenske rock glazbe, u režiji Igora Zupea bavi se prvim albumom Laibacha, objavljenog 1985. Saznajte sve o uzbudljivim prvim danima, uz ekskluzivne razgovore i fotografije u inovativnom LP formatu ekipe iz Nord Cross Production. Druga hrvatska premijera je „Električni snovi“, dvostrukog DORF pobjednika – redatelja Dušana Moraveca, u produkciji RTV Slovenija. Mihu Kralja su nazivali „jugoslavenskim Jean Michel Jarreom“, svojim albumima i sviranjem od kraja 70-ih je otvorio put brojnim glazbenicima.

Ovogodišnji DORF otvara premijerna regionalna projekcija filma o kultnoj funk megazvijezdi „Betty – Kažu da sam drukčija“ (2017.), autora Phila Coxa (Velika Britanija), koji će biti gost festivala. Izdvajamo i projekciju nagrađivanog filma „Bunch of kunst“ (2017.) njemačke redateljice Christine Franz, koja je na turneji nekoliko godina pratila izvrsni britanski dvojac Sleaford Mods, još jedna hrvatska premijera.

Premijerno će hrvatskim ljubiteljima glazbenih dokumentaraca biti predstavljeni film „Nevidljive ruke“ (Invisible Hands), o projektu glazbenika Alana Bishopa iz kultnih Sun City Girls, autora Marine Gioti i Georgesa Salameha iz Grčke prikazan je i na Berlinaleu 2017. godine i uzbudljivo je glazbeno putovanje u Cairo, poslastica za sve ljubitelje poetskih dokumentaraca. Izvrstan belgijski road mockumentary „Spit’n’split“ autora Jerome Vanderwattynea jedan je od najzanimljivijih dokumentaraca ikad prikazanih na DORF festivalu, glazbeno-filmska underground poslastica, s neočekivanim završetkom i opasnim soundtrackom Experimental Tropic Blues Banda.

U popratnom programu, 5.8., na plaži u Primoštenu će biti predstavljena ekskluzivna „Tajna povijest DORFa“ powered by PechaKucha prezentacija. Koncept „20 slika u 20 sekundi“ u kojem će se pod voditeljskom palicom Marija Kovača predstaviti i ispričati svoju priču zadan je Mati Škugoru, Philu Coxu, Voji Šindoliću, Varji Močnik, Martinu Peranoviću i dr. Nakon projekcija u Primoštenu na otvorenju 4.8. nastupit će DJ Smeđi Šećer, dragi gost svih rasplesanih ljetnih plaža, čiji retro set fantastičnih hitova iz kataloga ex-YU funka i soula već godinama plijeni pozornost svih ljubitelja dobrog zvuka i opsesivno-kompulzivnih sakupljača vinilnih ploča. Večer poslije, 5.8. mjesto za pultom zauzet će već kućni SuperUho DJ Per Le Cler iz Šibenika. Cijeli taj vikend za VJ-ing na plaži zadužena je mlada i talentirana Klara Bilić iz Zagreba. Kao i prošlo ljeto, u Primoštenu je organiziran filmsko-glazbeni kviz, koji uređuje i vodi dr.sc. Mario Kovač, nadaleko poznati kvizoman i garancija dobre zabave. Kviz podržava Klasik TV, koji su osigurali bogate nagrade za najbolje ekipe.

Posebna DORF priznanja ove godine posvećena su osobama iz svijeta književnosti. Nagradu za životno djelo DORF ove godine dodjeljuje Voji Šindoliću, prevoditelju, pjesniku, novinaru, koji nas je upoznao sa djelima brojnim važnim američkim autorima. Posebno DORF priznanje za doprinos undergroundu ove godine odlazi u koprivnički Šareni dućan.

Festival DORF 2018 održava se pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije. Partneri festivala su Žedno Uho i Gradski muzej Vinkovci.

Ulaznice za SuperUho omogućit će ulaz i na sva događanja u sklopu DORFa u Primoštenu.

PRIMOŠTEN, SUPERUHO // 4-6.8.

4.8. (subota)

20:30 Otvorenje
20:35 Bunch of Kunst (HR premijera)
22:00 Električne sanje (HR premijera)
23:00 Betty: Kažu da sam drukčija (HR premijera)
24:00 DJ Smeđi Šećer vs. VJ Klara Bilic

5.8. (nedjelja)

19:30 Glazbeno-filmski kviz (powered by KlasikTV)
20:30 LP film Laibach(HR premijera)
21:30 Glasnije od oružja
23:00 Tajna povijest DORFa powered by Pecha Kucha
24:00 DJ Per Le Cler vs. VJ Klara Bilic

6.8. (ponedjeljak)

20:30 Potencijal buke – Connie Plank
22:00 Nevidljive ruke (HR premijera)
23:30 Spit’n’split (HR premijera)

Dječji kutak na SuperUhu

Kao i prošlih godine, u suradnji s našim generalnim sponzorom Iskonom, i ove godine se organizira “Dječji kutak na SuperUhu” u kojem će djeca 5 do 12 godina moći provesti vrijeme u zajedničkom druženju i igranju, sve uz nadzor učiteljice razredne nastave čime nastavljamo tradiciju family-friendly festivala.
Dječji kutak je čuvaonica i igraonica za djecu od 5 do 12 godina koja će se nalaziti neposredno uz festival, iza glavno festivalskog backstagea, a sadržavat će vodu, sokove i grickalice, igraće konzole PlayStation 4 i Nintendo Wii, te druge popratne sadržaje koje će organizirati učiteljica razredne nastave. Roditelji će također za djecu moći besplatno iznajmiti antifone koji štite od buke i tako s djecom zajedno uživati u festivalu.

Pristup “Dječjem kutku” imat će samo službeno osoblje festivala, a uz učiteljicu, na ulazu “Dječjeg kutka” stajat će redar kojem će se roditelj javiti kada odluči doći po svoje dijete. Sva djeca koju roditelji odluče povjeriti na čuvanje imat će naljepnicu s imenom i prezimenom, te imenom i brojem mobitela roditelja. Kako se “Dječji kutak” festivalskog backstagea djeca će imati jedinstvenu priliku susresti glazbenike koji nastupaju na SuperUhu.

Iako se djeca mogu prijaviti i povjeriti na čuvanje na samoj lokaciji u Primoštenu, “Dječji kutak” je ograničenog kapaciteta stoga će prednost imati prijave poslane na [email protected] do 1.8. U subject maila napišite “Rezervacija Dječjeg kutka na SuperUhu”, a u tekstu maila ime ili imena djece koju prijavljujete, njihov datum rođenja, te vaše ime, prezime i broj mobitela.

Ulaz na festival i u kamp je besplatan za djecu do 12 godina, “Dječji kutak” namijenjen je djeci od 5 do 12 godina, a otvoren je svih pet festivalskih dana, od 4.8. do 8.8., od 19:00 sati pa do završetka glavnog festivalskog programa, a svoj djeci koja provedu vrijeme u “Dječjem kutku” Iskon je osigurao vrijednu uspomenu.

Ugodna i produktivna suradnja s telekomunikacijskom tvrtkom Iskon – generalnim sponzorom svih dosadašnjih izdanja SuperUho festivala – nastavlja se i novim izdanjem, obećavajući puno zanimljivih popratnih sadržaja, pogodnosti i poklona za posjetitelje. Osim Iskona veliku potporu SuperUhu nastavljaju pružati i glavni pokrovitelji Općina Primošten te Turistička zajednica Općine Primošten.

Festivalske ulaznice su u prodaji po cijeni od 290 kuna, dnevne po 150 kuna, kamperske također po 150 kuna, a mogu kupiti na sljedećim pretprodajnim mjestima:

Dirty Old Shop (Tratinska 18), Zagreb
Rockmark (Berislavićeva 13), Zagreb
Turistička agencija Laguna (Tepli bok 25), Primošten
Azimut (Obala palih omladinaca 2), Šibenik
CD Shop Butiga (Jurja Šižgorića 2), Šibenik
Caffe bar Basket (Domovinskog rata 42), Split
Dallas Music Shop (Splitska 2), Rijeka

te putem web shopova Rockmarka i Dirty Old Shopa.

Vidimo se u Primoštenu na SuperUho glazbenom butiku – festivalu kojemu je glazba bitna!