Povratnički Nox br. 2 u Šibenik dovodi europsku underground techno scenu!

by stu 25, 2017Domaća glazba, Festivali, Izdvojeno, Koncerti, Strana glazba, Vijesti

Drugi od tri najavljena povratnička Nox partija za tjedan dana ponovno će napuštenu zgradurinu u bivšoj vojarni Minerska pretvoriti u pravi underground techno raj na zemlji. Tri tjedna razmaka između prvog i drugog Noxa bila su i bit će dovoljna za organizaciju još boljeg i jačeg partija kako najavljuju organizatori, ali i dovoljno vremena da se šibenski partijaneri zažele dobrog underground techno ritma.

Prvi Nox party, održan 11. studenog, bio je prvi povratnički party, nakon 3 i pol godine od zadnjeg izdanja festivala, priče koja je počela u pothodniku „šibenskog importanea“ i više se nije mogla nastaviti zbog lokacijske dozvole. Ovogodišnji Nox festival našao je svoj drugi dom, u strašno potentnoj, napuštenoj zgradi u uvali Minerska u kojoj se prije dva tjedna skupilo dobrih 400-njak partijanera iz Šibenika i okolice, koji su pokazali koliko im je program Noxa falio u Šibeniku.

Drugi povratnički Nox održat će se 2. prosinca na istom mjestu, te i ovog puta dovodi jaka imena domaće i inozemne techno scene. Kako je prošli put premijerni nastup u Hrvatskoj upravo na Noxu imao Amerikanac s berlinskom adresom Jon Hester, ovaj put organizatori dovode dva izvođača kojima će ovo biti prvi hrvatski nastup.

Malice – nova „princeza“ berlinske underground techno scene. Od kad je 2013. prvi put nastupila u kulturnom berlinskom Tresoru, redovito je ime na lineupu svih relevantnih klupskih događaja u Njemačkoj i Europi. Svoj melodični techno zvuk izdaje na pločama i digitalnim formatima za više labela u Njemačkoj, a od iduće godine svoje trake objavljivat će u sklopu vlastite izdavačke kuće. Poznata po tome da glazbu pušta isključivo sa ploča, na drugom Noxu u Šibenik će donijeti atmosferu berlinskih underground techno klubova.

ADAMBENCE mladi je Mađarski DJ i producent koji dolazi iz Budimpešte. Već sa 16 godina počeo je stvarati vlastitu techno glazbu, a prva ljubav bila mu je Minimal techno. S godinama se razvijao i širio svoj ukus tako da mu setovi trenutno variraju od Techna do Tech housea. Želja mu je da njegovi setovi svaki put učine publiku sretnom i veselom. Adam je ove godine bio dio BURN Residency Mix Off Hungary 2017 tima, a nastup u Šibeniku bit će mu prvi u Hrvatskoj.

Lokalne snage ovaj put će predstavljati NiceHell, poznato ime na šibenskoj techno i house sceni, koji već više od desetljeća organizira priznate i poznate elektronske evente u Šibeniku, te Fabian Mateša, 21-godišnji Vodičanin, nova nada lokalne rave scene, koji je ovaj tjedan dobio nagradu Ambasador u kategoriji „Newcomer godine“ portala „Klubska Scena“.

Impresivan vizualni identitet

Ono što Nox izdvaja od drugih elektroničkih partija u Šibeniku i okolici, sigurno je i impresivan vizualni identitet cijelog događaja. Tako je publika na prvom Noxu u Minerskoj imala priliku prvi put u Hrvatskoj na nekom techno partiju svjedočiti pravom pravcatom hologramu kao i drugim atraktivnim 3D animacijama i projekcijama. Organizatori za drugi Nox najavljuju još zanimljivije vizualne čarolije koje su postale prepoznatljiv dio Nox festivala.

I ovog puta Grad Šibenik je osigurao besplatan autobusni prijevoz do Noxa i nazad za sve posjetitelje koji će se za tjedan dana u noći sa subote na nedjelju zaputiti prema Minerskoj.

Party zagrijavanja

Večeras će se u caffe baru Skipper održati i party zagrijavanja za drugi Nox, a na istom mjestu od danas možete kupiti i Nox ulaznice po promotivnoj cijeni od 40 kuna. Na dan partija, 2.12. ulaznice će se prodavati na ulazu i koštat će 60 kuna.

Povratnička serija Nox partija organizira se u suradnji dvije šibenske udruge za promicanje glazbene kulture, Nota Šibenik i P.A.R.K., udruge poznate po organizaciji tradicionalnih projekata Sweet Sound of Summer, te Kulturaljka i Regius festival.