Podijeli objavu

Kanadska glazbena ikona krajem prethodne godine je proslavila sedamdeset i peti rođendan, a tim su povodom mnogi utjecajni pjevači i kantautori održali koncert njoj u čast i predstavili vlastitu interpretaciju njenih najvećih hitova.

Isti je koncert zabilježen u formatu audiozapisa i predstavljen kao live album. Hrvatska publika album “Joni 75: A Joni Mitchell Birthday Celebration” može poslušati u radijskom eteru, na Deezeru i Google Playu.

“Joni Mitchell je uistinu čudesna, prava ikona. Iznimno smo počašćeni jer nam se pružila prilika njenu glazbu približiti publici Los Angelesa. U ovom su sudjelovali doista legendarni izvođači koji su vlastitom interpretacijom njenih pjesama odali posebno priznanje njenom radu.”, izjavila je Rachel Moore, voditeljica cijenjenog losanđeleškog centra izvedbenih umjetnosti.

Među izvođačima koji su otpjevali neke od njenih najvećih hitova poput “Both Sides Now” i “A Case Of You” našli su se Norah Jones, Chaka Khan, Diana Krall i Seal. Koncert je održan u Los Angelesu u dvorani Dorothy Chandler Pavilion na čijoj je pozornici Mitchell nastupala 1972. i 1974. godine.

Brian Blade, bubnjar koji je za Mitchell snimio tri studijska albuma i s njom odradio brojne turneje, bio je zadužen za live aranžmane, a dio čitavog projekta bio je i skladatelj, producent i aranžer Jon Cowherd (Cassandra Wilson, Iggy Pop).

Joni Mitchell rođena je 1943. godine u Kanadi. Glazbom se profesionalno počela baviti 1968. godine kada je objavila debitantski album „Song to a Seagull”. Glazbenica je do danas osvojila čak devet nagrada Grammy, a veliko je priznanje dobila 2017. godine kad je National Public Radio njen album “Blue” uvrstio na prvo mjesto popisa 150 najboljih albuma koje su skladale žene.