Povodom obilježavanja 80. rođendana Johna Lennona objavljena kolekcija pjesama ‘GIMME SOME TRUTH. The Ultimate Mixes.’

by lis 9, 2020Izdvojeno, Nova izdanja, Strana glazba, Vijesti

Na dan na koji bi legendarni glazbenik proslavio 80. Rođendan te povodom slavljenja njegovog života i rada, objavljena je kolekcija pjesama “GIMME SOME TRUTH. The Ultimate Mixes”. Slušajte na digitalnim glazbenim platformamaili naručite fizičko izdanje.

Izdanje je ime dobilo po uzoru na glazbenikovo prozivanje neiskrenih političara i kritiziranje rata, motiva koji su bili dio njegovog albuma “Imagine”, objavljenog 1971. godine. Nova kompilacija na jednom mjestu okuplja neke od njegovih publici najomiljenijih pjesama.

Grammyjem nagrađen Paul Hicks zaslužan je za novi miks 36 pjesama koje su se na njemu našle, producent izdanja je Sean Ono Lennon, dok je Yoko Ono bila izvršna producentica.

Nove verzije snimaka na taj su načinpostigle najvišu moguću razinu audio kvalitete, a u čitavom je procesu korištena samo vintage analogna oprema. Master izdanja, koji je rađen u Abbey Road Studijima i koji potpisuje Alex Wharton, također je odrađen analogno.Izdanje “GIMME SOME TRUTH.” Dostupno je u nekoliko formata –osim digitalno, publika pjesme može slušati u različitim fizičkim oblicima –CD, 2LP i kao Deluxe Edition Box Set(4LP).