Podijeli objavu

Svjetlo dana ugledao je album „Southern Blood“. To je posthumno izdanje Gregga Allmana, glazbenog velikana koji je istinski oblikovao rock žanr u posljednja četiri desetljeća, a koji nas je napustio krajem svibnja u 70. godini života.

Gregg Allman ovo je izdanje snimao tijekom 2016. godine, uz pomoć producenta Dona Wasa te bliskog prijatelja i menadžera Michaela Lehmana, svjestan kako je riječ o njegovom glazbenom oproštaju. Prema riječima producenta Dona Wasa, pjesme su birane vrlo pomno, kako bi predstavljale emotivnu kolekciju djela koja su napisali njegovi prijatelji i omiljeni umjetnici; „Once I Was“ Tima Buckleya, „Black Muddy River“ Grateful Deada…a uključena je i njegova potpuno nova pjesma, „My Only True Friend“.

Bez obzira što je u snimanju albuma sudjelovalo mnogo glazbenika, pjesme su zapravo istinski ogoljene i dolaze iz srca“, otkriva Don Was i nastavlja „Kao njegov producent, bio sam posvećen pomoći mu da vizija ovog albuma dospije i na finalne snimke. Gregg Allman je isprva bio moj glazbeni heroj, a kasnije smo postali i dobri prijatelji. Bio je drag i skroman čovjek velikog srca, i bila mi je ogromna čast pomoći mu u stvaranju ove glazbene vizije i njegovog iskrenog oproštaja“.

„Southern Blood“ – popis pjesama:
My Only True Friend
Once I Was
Going Going Gone
Black Muddy River
I Love The Life I Live
Willin’
Blind Bats And Swamp Rats
Out Of Left Field
Love Like Kerosene
Song For Adam

**

Album „Southern Blood“ hrvatskoj je publici dostupan putem Deezer i Google Play digitalnih glazbenih servisa.