Postala DJ: Pogledajte kako scratcha Lidija Bačić

by stu 1, 2020Domaća glazba, Nova izdanja, Vijesti

Lidija Bačić okušala se kao DJ. I to ne bilo kakav. U ‘Dalibor Petko Showu’ puštala je hip hop ploče i scratchala na gramofonu. Bio je to izazov koji je pjevačici priredio voditelj Petko na promociji novog cd-a Revolucija, koji će uskoro biti objavljen i na vinilu.

Na albumu se pjevačica po prvi puta okušala kao autor, potpisavši aktualni singl ‘Radi radi radi’, ali i otkrila da će biti toga još. ‘Već radimo neke nove stvari i to ne samo za mene, već i za druge’, tajanstvena je bila Lille. Budući da je sve češće viđamo u glumačkim vodama, glumac Marko Braić Lidiji je dao nekoliko zadataka. Morala je histerično pročitati vremensku prognozu, a stanje na cestama izgovarala je u trudovima. ‘A ne znam to’, rekla je, ali se i brzo snašla te zaradila veliki pljesak u studiju. Najbolje joj je legla uloga sexy kuharice koja otkriva recept za pripremanje bundeve. ‘Dodajte narezani poriluk te pirjajte na laganoj vatri pet minuta’, govorila je Lille maznim glasom i oduševila sve prisutne.

Prisjetila se Lidija i svojih početaka. Gledajući svoj nastup na Hrvatskom idolu, gdje je pjevala pjesmu Without you, Mariah Carey, rekla je da je mogla to i bolje odraditi. ‘Tad sam bila najumišljenija, više nego što ću ikad biti. Imala sam 19 godina i bila ufurana u samu sebe. Tako je valjda svima s 19’, priznala je.

Na svoj prvi nastup na Dori, gdje je nastupala sa ženskim zborom Perle, jako je ponosna. ‘Bila sam top, baš mi je bio odličan glas. Imala sam samo 15 godina, ali sam da bih mogla nastupati, morala lagati da imam 16’, priznala je Lille.