Post punk tmina uz bjeloruski NÜRNBERG danas u Močvari!

by ruj 12, 2023Strana glazba, Vijesti

Dugoiščekivani koncert post punkera Nürnberg konačno se će dogoditi u srijedu, 13. rujna u Močvari. Ovi momci iz Minska zabilježit će svoj prvi nastup u Hrvatskoj pa ih svakako vrijedi doći podržati. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 13 eura mogu se kupiti u Dirty Old Shopu ili na njihovom webu, kao i preko sustava CoreEvent, a na dan će koštati 16 eura.

 SATNICA:

20:00 Vrata

21:00 Nürnberg

“Jako se veselimo i uzbuđeni smo zbog našeg premijernog nastupa pred hrvatskom publikom. Dat ćemo sve od sebe da ovaj koncert svima bude lijepa uspomena, a sigurni smo da će tako i biti na kraju. Možete očekivati nove pjesme s EP-a “Ahida” koji smo izbacili prije sedam mjeseci, ali i one malo starije. Vidimo se u srijedu u Močvari”, poručili su ususret koncerta momci iz benda.

Nürnberg je post-punk duo koji je 2016. nastao u glavnom gradu Bjelorusije. Rad benda je snažno određen depresijom post-sovjetskih urbanih sredina, egzistencijalizmom, društvenim problemima u suvremenom industrijskom svijetu, pritiskom i umorom, ali i nekim bitnim osjećajima koji nas čine više ljudskima – da možemo i voljeti i biti empatični.

Njihova glazba je tamna, turobna, atmosferična i energična. Pod utjecajem je zvuka britanskog post-punk/new-wave/coldwavea iz 80-ih godina, ispunjena melankolijom, tjeskobom i očajem, obasjana svjetlucavim reverbom i gorko-slatkim melodijama. Prvi demo objavili su u kolovozu 2017. Od tada je bend izdao dva albuma “Skryvaj” i “Paharda”, dva EP-a, tri singla i jedan remiks album.

Nastupali su i na velikim europskim festivalima i showcaseovima: “Waves Vienna”, “Eurosonic Noorderslag” i “AtlasWeekend Kijev”, kao i na koncertima i festivalima diljem Bjelorusije, Poljske, Rusije, Latvije i Ukrajine. Više nego dovoljno razloga za posjetiti Močvaru 13. rujna, a dan ranije momci će se predstaviti beogradskoj publici u Dorćol Platzu gdje će im se na stageu pridružiti ruski Zagovor. Sve informacije o koncertu u Močvari možete doznati i na stranici Facebook eventa.