Poslušajte kako zvuči kada Lille otpjeva himnu Republike Hrvatske

Podijeli objavu

Da smo u Americi, ovako nešto bila bi sasvim normalna stvar.

Američku himnu pjevaju apsolutno svi – od country pjevača do Beyonce, Lady Gage…i na taj način iskazuju svoje domoljublje na sportskim događajima i inim prilikama.

U Hrvatskoj to nije uobičajena praksa, no Lidija Bačić Lille i ovog puta izašla je iz „standarnih okvira“ i na sebi svojstven način, ususret SP u nogometu, otpjevala „Lijepu našu“.

Na obradu himne, Lidija se odlučila jer ju često pjeva za Dan državnosti ili na posebnim svečanostima. Kao jedan od najmoćnijih hrvatskih vokala, imala je potrebu pokazati svoje domoljublje i ponos u silini i moći svoga glasa.

Kako i sama ističe – ona je ponosna Hrvatica i Splićanka koja domoljublje ne koristi za samopromociju, već je to konstanta koja živi u svakom dijelu njenog bića.

Svaku našu sportsku pobjedu, Lidija poprati na društvenim mrežama, njena profilna slika na Facebooku i Instagramu koju koristi već godinama, upravo je ona zaogrnuta u nacionalnu zastavu.

Na zadnjem CMC festivalu, Lille je nosila odjeću s hrvatskim grbom, a ove godine ima veliku čast održati koncert za Dan pobjede u Kninu sa svojim bandom uživo.