Poslušajte singl ‘Idemo na more’ novog benda iz Zagreba

by kol 10, 2019Domaća glazba, Nova izdanja, Vijesti

Bend Prženje osnovan je ove godine u Zagrebu i nedavno su izbacili prvu pjesmu taman prigodnu za ove vrućine pod nazivom “Idem Na More”.

Dečki iz benda kažu da im je cilj bio stvoriti pjesme koje u tekstualno/ideološkom smislu nude kvalitetnu zafrkanciju, dok se glazbeno temelji na tvrdim ritmovima podvučenim pod zanimljivim riffovima/dionicama na gitari.

Glazbu pišu sami, a tekstovi su umotvorine pjevača. Najavljuju kako će žanrovski pjesme varirati ovisno o tematici i pristupu, ali da će glazba uvijek morati “pržiti” na neki način.

Članovi benda uglavnom imaju bogatu glazbenu prošlost i svirali su u raznim bendovima i projektima. Dva člana benda su godinama svirali u metal bendu ‘Free Ride’ i svirali širom Europe, dok je gitarist široj javnosti poznatiji iz medija kao instruktor gitare iz Gitarskog Kutka (škola gitare s izlogom, vjerojatno najmanja u Europi).

Bend zanimljivog imena ima još mnogo pjesama u planu i najavljuju suradnje s određenim glazbenicima, a iduća pjesma bi trebala biti objavljena u listopadu i, kako bend kaže – “slavi treniranje i borilačke sportove”.

Za sve novosti o novom materijalu i budućim nastupima Prženje možete popratiti na Facebooku i Instagramu.