Poslušajte mladog i talentiranog surfera među glazbenicima

by ruj 13, 2017Nova izdanja, Strana glazba, Vijesti

Mladi talentirani pjevač, tekstopisac i surfer Kim Churchill predstavlja singl „Second Hand Car“, koji se našao na njegovom nedavno objavljenom albumu „Weight_Falls“.

Churchill je na izdanju koje je trebalo naslijediti njegov debi-album „Silence/Win“(2014.) radio čak 18 mjeseci. No u trenucima kada je izdanje bilo spremno za objavu odlučio je sve zaustaviti, budući da je osjećao kako to nije ono što želi te je posvetio dodatna dva mjeseca pisanju i produciranju albuma „Weight_Falls“, na čijoj je produkciji radio nagrađivani producent Ian Pritchett. Za rezultat je dobio šarenu kolekciju pjesama, koja je iznenadila fanove, ali i kritiku.

Radio sam veoma vrijedno na nastavku debitantskog izdanja, i zvučalo je dobro. Ipak, mali dio podsvijesti govorio mi je kako nije sve tako inspirativno.“ – Kim Churchill o ponovnom snimanju nastavka debitantskog albuma.

Većinu pjesama napisao je na putovanjima

Nakon što je prvijenac predstavio publici tijekom turneje po Australiji 2014. i 2015. godine, Churchill se zaputio na niz adrenalinskih i prekomorskih putovanja, što uključuje i nastupe na Glastonbury te Telluride Blues festivalima, kao i putovanja duž obale Šri Lanke i po Peruanskim Andama. Za to vrijeme Kim je napisao većinu pjesama, a samo tri su ‘preživjele’ ponovno snimanje aktualnog albuma „Weight_Falls“.

Singl „Second Hand Car“ u sklopu novog albuma „Weight_Falls“, hrvatskoj je publici dostupan u digitalnom obliku putem Deezera i Google Playa