Podijeli objavu

Zagrebački bend Mellowteen danas je izbacio album koji je dostupan na YouTube-u, Bandcampu i svim većim streaming platformama.

Mellowteen je nusprodukt kolektiva bendova JeboTon. Predvodi ih pjevač i gitarist Matija Milutin, a ostatak benda čine Matko Bobić na gitari, Viktor Slamnig na basu i Ivan Cimi Marinović na bubnjevima.

Bend je nastao 2018., dolaskom Matije iz Vrsi u Zagreb sa svježom pošiljkom autorskih pjesama. Sintezom Matijinog glasa i još jednog člana JeboTona, Sfumata, nastaje Mellowteen, bend melankoličnog grunge izražaja prošaranog pjevnim i introspektivnim melodijama. Nazivaju svoju muziku “Dop-Rock”. Prvi album, “Peaks”, sami su producirali u Viktorovom “Slama’s House” studiju.

Kroz devet pjesama preispituje se, većinom, tko su i koga vole, dok nam pršteće gitarske solaže i ugruvane bas linije pokazuju da odgovor nije tako jednostavan.

Svirali su po Zagrebu i okolici, u Zadru i Beogradu, a uskoro ih možete poslušati i u KSET-u i to 26. lipnja kada će im se pridružiti i Sfumato.