Podijeli objavu

Popularni Australci početak su karijere obilježili stvaranjem pjesama koje sadrže elemente rocka i punka, u međuvremenu sazrijevši u glazbenike koji testiraju granice suvremene pop i R&B glazbe.

Ovog su puta to učinili novim singlom „Easier“, koji je hrvatskoj publici dostupan u radijskom eteru, na Deezeru i Google Playu.

„Mislim da je ovo početak naše najbolje ere. Nikad nismo bili toliko sigurni u neku pjesmu koju smo snimili.“, komentirao je pjevač Luke Hemmings, s kojim se složio i basist Calum Hood: „Ovaj singl na savršen način predstavlja koliko svaki član benda individualno pridonosi konačnom rezultatu.“ Produkciju pjesme potpisuju Andrew Watt (Post Malone), Louis Bell (Jonas Brothers) i Charlie Puth.

Pjesmu prati i videospot za čiju je režiju bio zadužen Grant Singer (The Weeknd, Lorde), a koji je u manje od tjedan dana na YouTubeu skupio više od 6 milijuna pregleda.

5 Seconds of Summer prvi je sastav čija su prva tri studijska albuma debitirala na prvom mjestu Billboard 200 ljestvice. Prvo izdanje objavili su 2014. godine, a do danas su prodali više od osam milijuna jedinica ekvivalentnih albumu, dok broj sakupljenih streamova iznosi više od milijarde. Dobitnici su mnogih prestižnih nagrada kao što su American Music Award, MTV European Music Award i People’s Choice Award.