Posljednji ispraćaj Tigrana Kalebote

by pro 13, 2017Domaća glazba, Vijesti

Posljednji ispraćaj glazbenika Tigrana Kalebote Tigija biti će u četvrtak, 14.12.2017. u 16:00 sati na zagrebačkom krematoriju.

Podsjetimo, prijatelj, kolega i glazbenik Tigran Kalebota – Tigi, bubnjar i jedan od osnivača grupe Psihomodo Pop preminuo je iznenada u pedeset i četvrtoj godini života.

Tigran je zajedno s Davorom Gobcem, Smiljanom Paradišom Šparkom, Nevenom Kepeskim i Brankom Banjeglavom 1982. godine formirao grupu Psihomodo Pop.

Prvi album grupe ‘Godina zmaja’ objavljen je 1988. godine za tadašnji Jugoton, u postavi u koju su u međuvremenu umjesto Kepeskog i Banjeglava došli Vlatko Čavar Brada i Saša Novak Radulović.

Do danas, Tigran Kalebota je sa Psihomodo Popom, koji od 1995. uz njega čine Gobac, Šparka, Brada i Jurij Novoselić Kuzma, objavio trinaest albuma, većinu za Jugoton/Croatia Records, a od 2014. bend objavljuje za diskografsku kuću Dallas Records. Brojni albumi iznjedrili su mnoge danas već kultne i legendarne hitove i osvojili niz glazbenih nagrada. Od samih početaka Psihomodo, sa uvijek moćnim Tigranom za bubnjevima, godinama opravdano uživa status jednog od najboljih live bendova na sceni.

Posljednji studijski album Psihomoda ‘Ćiribu ćiriba’, objavljen je prije tri godine uz jedinstveno prihvaćanje publike i kritike, te je donio bendu ukupno pet Porina uključujući i onaj za album godine.

Prije nekoliko tjedana Psihomodo Pop je objavio i cd/dvd izdanje ‘Live Unpljugd 2 Gavella’, a prerani Tigranov odlazak došao je u trenutku kada je bend u studiju snimao pjesme za novi album, te pripremao 30. obljetnicu izlaska albuma ‘Godina zmaja’.

U periodu od 1985.-1996. godine, Tigran je radio kao ton majstor na HTV-u, da bi se nakon što je otišao sa televizije u potpunosti posvetio glazbi i bendu u kojem je između ostalog bio zadužen i za produkciju te snimanje videospotova.

Kolege glazbenici, suradnici i prijatelji pamtit će Tigrana kao sjajnog punk-rock bubnjara, čovjeka koji je uvijek bio vedar i nasmijan, te u svakom trenutku spreman pomoći onome kome je od kolega to trebalo. Njegov prerani odlazak ostavlja prazninu na sceni, no ipak iza njega ostaje velika ostavština koju je trideset pet godina stvarao s grupom Psihomodo Pop, kao i brojne uspomene prijatelja i fanova grupe u čijem će sjećanju živjeti zauvijek.