Podijeli objavu

Cijelog je tjedna temperatura rasla, kako ona prava, tako i festivalska, a vrhunac je dosegla za vikend. Ulice i trgovi Špancirfesta vrvjeli su posjetiteljima koji su došli iskusiti jedinstvenu atmosferu i uživati u nekima od stotina programa koji su se proteklih devet dana nudili na svakom koraku festivalskog Varaždina. Sve su koncertne pozornice i programske lokacije svakog dana bile pune, a posebno uspješnu sezonu imala je Croatia osiguranje pozornica kod vile Bedeković.

Svi koncerti i predstave održani na toj predivnoj lokaciji bili su iznimno dobro posjećeni, a umjetnici su to povjerenje gledatelja vratili sjajnim izvedbama. Nakon spektakla kojeg je prve festivalske nedjelje Špancirfestu poklonio Božo Vrećo, u petak su The Voca People svojim razigranim, duhovitim i interaktivnim showom i nevjerojatnim acapella izvedbama nasmijali i raspjevali publiku, koja ih je te tople večeri više puta pozivala natrag na pozornicu.

U subotu je kod vile Bedeković, na danima unaprijed rasprodanom koncertu nastupio veliki Massimo, koji nije propustio izvrsnim koncertom potvrditi čaroliju te pozornice, ali i ljubav koju on i Špancirfest već godinama gaje.

Sudar Percussion – bez ulaznica

S obzirom da je interes za koncertima i predstavama na Croatia osiguranje pozornici nadmašio sva očekivanja te je programe u proteklih devet dana tamo vidjelo desetak tisuća ljudi, za finalni nastup nevjerojatnih Sudar Percussiona ulaznice se neće naplaćivati, a oni koji su ih kupili mogu ih vratiti.

Show Sudar Percussiona, udaraljkaške skupine prozvane “najotkačenijom grupom muzičara na ovim prostorima” bit će izvrsna prilika za oproštaj od 19. Špancirfesta jer se radi o pravom špancirfestovskom izvođaču – drugačijem, kreativnom i otkačenom. Već punih sedam godina pune gledališta i oduševljavaju publiku svojim avangardnim i inovativnim pristupom obrađivanju poznatih djela klasične i popularne glazbe, a njihov nastup na bedekovićki bit će vrhunski glazbeni doživljaj.

Špancirfest ne posustaje do samog kraja

Iako je posljednji dan Špancirfesta, to ne znači da se festival umorio. Baš naprotiv, svake godine, što se bliži finalna večer, to je atmosfera sve užarenija i kreativnija. Nakon što cijelog dana možete uživati u maštovitoj i prefinoj ponudi street-food zalogaja te bogatoj pivskoj i vinskoj ponudi, navečer u Kraljevskoj zoni svira Beatles Revival Band, a prije njih će publiku u funky-soul-pop ritmovima zagrijati izvrsni varaždinski Groovebox. Nakon svirke kreće party u režiji DJ Kay Zrill, a plesat će se sve do 2 sata iza ponoći čime će i službeno završiti Špancirfest.

Na Korzu će nas Irma Dragičević odvesti u zlatno doba holivudskih mjuzikala, a izvrsni Scifidelity Orchestra će glavni varaždinski trg pretvoriti u galaktički plesni podij. Na Stančiću nastupaju Mangroove, a prije nego što se prepustite koncertnim i DJ užicima, iskusite sva čudesa koja vam tijekom posljednjeg festivalskog dana nude svi ostali programi Špancirfesta: radionice i zabava za klince u Parku kreative, dizajn, DJ, gerila print i sjajna amtosfera Kreativnice u Uskoj ulici, ulični performansi po cijelom gradu, bogata gastro ponuda na svakom koraku, Vinski grad i sve ostalo što je desetine tisuća posjetitelja uveseljavalo, zabavljalo i inspiriralo proteklih deset dana.