Podijeli objavu

Petak, prvi dan posljednjeg vikenda Špancirfesta i posljednjeg vikenda ljeta bio je vruć, sunčan i veseo. S obzirom da nam ljeto, prema prognozama zaista završava u nedjelju, ne propustite se od njega oprostiti na najvećem, najraznovrsnijem i najpopularnijem hrvatskom festivalu.

O tome kako je bilo u petak, od prepunih i događanjima bogatih varaždinskih ulica do tisuća raspjevanih grla na Tonyu Cetinskom, prepunog i rasplesanog Korza na Detouru i urnebesnog partija na Kandžiji, najbolje govori FOTO galerija. Veliki koncert Tonya Cetinskog učvrstio je i neke ljubavi, a u petak je odigrana i posljednja kazališna predstava na Špancirfestu, “Samo preko njega mrtvoga” Lude kuće čime je završen još jedan uspješni, iznimno gledani i urnebesno smiješni niz hit komedija na Vili Bedeković.

U subotu će biti jako zabavno od ranog jutra. Svi programi kreću energizirani i napunjeni adrenalinom zbog velikog finala Špancirfesta. U Gajevu ulicu, kod Vijećnice oko 11 sati stiže tehnološka atrakcija – humanoidni robot CRUZR koji pjeva, pleše, možda slaže i koktele. U Park kreative, nakon cjelodnevnog druženja stiže i odlična predstava za djecu “A tko si ti?” u 19 sati. Ulicama će svirati ili nas zabavljati graciozne Annes Folles, nevjerojatno El Loren the human drum machine, Riciclato Circo Musicale, zanimljivo ljudsko slikarsko platno u vidu Johnman Living Doll Performer i vatreni show Las Calaveras. Vindija navečer ima tradicionalni Milk night, a sve to će s padom noći zamijeniti užarena, zabave željna večernja atmosfera.

Na Korzu će u 20 sati nastupiti Antun Stašić & Maestro Orcherstra, nakon čega će svi ljubitelji plesa moći iskušati svoje salsa pokrete kao dio Salsa Vibes. Na PAN pozornici kod Starog grada u 22 sata svira veliki, Tzar, Rambo Amadeus što će stvoriti ludnicu, koja će se potom nastaviti nekoliko koraka dalje s ABOP na pozornici KVART.

Vila Bedeković ima poseban, ekskluzivni program, a završni vikend započinje naš slavni tenor Tomislav Mužek u pratnji svog vrhunskog Tria s koncertom “Sve samo ne opera” i 20.30. Tomislav je za Špancirfest pripremio iznimnu setlistu prema vlastitom glazbenom ukusu, a veliki hitovi u izvedbi njegova glasa obećavaju spektakl. Ulaznice se, po cijeni od 80,00 kuna mogu kupiti ovdje.