Posljednja prilika za zgrabiti ulaznice za koncert Michaela Kiwanuke

by srp 1, 2019Izdvojeno, Koncerti, Strana glazba, Vijesti

Do koncerta britanske soul senzacije Michaela Kiwanuke na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila ostalo je još samo 10 dana i 100 ulaznica, a zna se i tko će biti zaslužan za glazbenu uvertiru, kao i već dobro poznatu zabavu pod tribinama nakon koncerta.

Svi koji nisu, još uvijek stignu osigurati svoju ulaznicu i biti među sretnicima koji će uživati na tvrđavi. Genijalni Kiwanuka prošlog je tjedna s nogu oborio publiku na prestižnom Glastonbury festivalu, stoga ga Šibenik očekuje s nestrpljenjem. Ovaj uglađeni britanski džentlmen provest će publiku kroz uzbudljivo glazbeno putovanje na jednom od najatraktivnijih koncerata ljetne sezone u Hrvatskoj.

Čast da nastupi prije glavne zvijezde pripala je mladoj zagrebačkoj kantautorici Nini Bajsić. Kombinacija njenog glasa, indie folk zvuka i countryja osvaja na prvu. Autorske pjesme izvodi u pratnji violinistice Jasmine Bojić, dok će im se na šibenskom nastupu pridružiti i pijanist Vid Adam Hribar.

S glavne pozornice večer se premješta pod tribine gdje će za uvijek nepredvidljivu i zanimljivu glazbenu selekciju disca, funka, soula i rock’n’rolla biti zaslužan Tomo Ricov. Poznati glas sa zagrebačkog Yammat FM-a definitivno spada u cijenjenu kategoriju veterana hrvatske DJ scene na kojoj od osamdesetih bira glazbu u najpoznatijim zagrebačkim klubovima. Bez sumnje je kako će na Tvrđavu sv. Mihovila donijeti razigrani duh osamdesetih u kombinaciji sa suvremenim klupskim trendovima.

Ulaznice su dostupne na prodajnim mjestima šibenskih tvrđava (blagajnama tvrđava sv. Mihovila i Barone, u City Pointu šibenskih tvrđava) te online u sustavima Eventim i Croatia Tickets po cijeni od 270 kuna.

Važno je napomenuti da svi korisnici Mastercard® i Maestro® kartica pri kupnji ulaznica ostvaruju popust od 10% pri kupnji na svim navedenim prodajnim mjestima, dok je u City Pointu (Don Krste Stošića 1) Tvrđava kulture osigurala popust u istom iznosu za vjerne članove Kluba prijatelja (individualnim članovima na jednu, a obiteljskim na kupnju dvije ulaznice). Na istoj adresi vlasnici Addiko Bank kartica ostvaruju 5% popusta pri kupnji ulaznice.

Na oduševljenje brojnih obožavatelja Michael je nedavno predstavio singl “Money” na kojem mu se pridružio talentirani gitarist i kantautor Tom Misch.

Pjesma je premijerno predstavljena kao Hottest Record In The World u Annie Mac showu na BBC Radio 1. Singl „Money“ hrvatskoj je publici dostupan u radijskom eteru, na Deezeru i Google Playu.

„Publika će na prvo slušanje steći dojam kako je u ovoj pjesmi riječ o tome koliko volim novac, no zapravo „Money“ govori o tome koliko opsjednutost novcem može biti opasna.“, objasnio je Kiwanuka koji s Tomom dijeli ljubav prema disco glazbi. „Zaključili smo da moramo pokušati snimiti pjesmu koja bi imala disco ugođaj. Nije nam dugo trebalo da pronađemo inspiraciju, svi su elementi vrlo brzo došli na svoje mjesto.“, komentirao je Tom Misch, ujedno zaslužan i za produkciju pjesme.

„Money“ donosi kombinaciju Michaelovog prepoznatljivog vokala te disco ritma, a jedinstvenom je čini i Tomov prepoznatljiv zvuk gitari. Kao prateći vokal gostuje Grammyjem nagrađena YEBBA, dok je za miks zaslužan Russel Elevado (D’Angelo, Kamasi Washington).

Michael Kiwanuka svoj je posljednji studijski album naziva „Love & Hate“ objavio 2016. godine. Izdanje je dobilo brojne pohvale te je Michaelu osigurao nominaciju za nagradu BRIT u kategoriji najboljeg britanskog albuma.