Portugalska black metal senzacija Gaerea stiže u Hrvatsku: Nastupaju u Močvari

by svi 26, 2023Koncerti, Strana glazba, Vijesti

Zakrabuljeni portugalski blackeri Gaerea premijerno u sklopu THE UNDYING MIRAGE stižu u Hrvatsku! Kao posebni gosti uz njih će nastupiti nezgodni domaći crnometalni momci Bednja! Datum za pribilježiti je 9. lipnja (petak), a mjesto održavanja ove crne svečanosti je Močvara. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 16 eura mogu se kupiti u Dirty Old Shopu ili na njihovom webu. Na dan koncerta koštat će 19 eura, a sve novosti možete pratiti na Facebook eventu.

Gaerea je portugalski black metal bend nastao 2016. u Portu, kako rekoše u jednom intervjuu: “sa svrhom da omogući širenje unutarnjeg osjećaja bijesa među drugima. Osjećaj koji je toliko vrijedan da ga nismo mogli kvantificirati ili čak imenovati. Gaerea predstavlja taj isti osjećaj. Nešto što se može opisati samo imenom koje smo sami stvorili i može samo to značiti.”

Momci su dosad izdali istoimeni EP u 2016., nakon čega su nanizali tri studijska albuma: Unsettling Whispers (2018.), Limbo (2020.) i najaktualniji Mirage (2022.) Kažu da je potonji nastao pod snažnim utjecajem pandemije i kako smo imali priliku shvatiti da baš ništa nije sigurno, odnosno da ne uzimamo stvari zdravo za gotovo, a tu su uvijek i sveprisutne teme mizantropije, mentalne obamrlosti i autodestrukcije.

Posebno ističu narcizam kao bolest modernog doba pa razlog za njihovo nošenje maski možemo vidjeti i u tome. Ljubitelji bendova kao što su Mgla, UADA, Groza ili Kanonenfieber nipošto ne smiju propustiti ovaj koncert. Sve novosti možete doznati na njihovim društvenim mrežama: Facebook, Instagram, YouTube i Spotify.

Bednja kao pojačanje

Bednja

Bednja | foto: PR

Bednja je sila koja je izrasla iz truleži vlastite okoline. Duboko uzdrmana nelogičnostima i nepravednostima svakodnevnog života u Hrvatskoj, black/hardcore trojka nema drugog izbora nego progovarati upravo o svojim najvećim frustracijama. Kao i opća društvena klima, i EP “Ponosni u smrti” je flert sa smrću.

Kao i bipolaran odnos Hrvatske s vlastitom prošlošću, i nove stvari plove od akustičnih melodija do surovog uništavanja. A kao i svi pokreti otpora u dugoj hrvatskoj prošlosti, i Bednja je tamna, hladna i brza. Baš zato vidimo se 9. lipnja u Močvari! Oni su također na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, YouTube, Spotify i Bendcamp.