Pogledajte “The Sky Is A Neighborhood” u režiji Davea Grohla

by kol 24, 2017Nova izdanja, Strana glazba, Vijesti

Foo Fighters objavili su novu pjesmu i spot u režiji Davea Grohla “The Sky Is A Neighborhood”. Riječ je o drugom singlu koji je uslijedio nakon singla “Run” koji je bio nominiran i za MTV Video Music Award. Za ovaj rock himnički singl, Grohl kaže da je “Zvučno najveća stvar koju su ikad napravili”. Pjesma će biti objavljena na nadolazećem, devetom albumu “Concrete and Gold”.

“Jedne večeri sam ležao vani i gledao zvijezde.”, prisjeća se Grohl. “Samo dok sam zamišljao sve ove zvijezde na kojima također postoji život, odlučio sam da je nebo susjedstvo, da se moramo držati zajedno kako bi preživjeli ovaj svemir pun života. Ali nisam još imao glazbu, Imao sam samo naziv. Tako da bi svaki dan samo hodao okolo i pjevušio tu stvar u glavi.”

I melodija mu je došla bez da je taknuo gitaru, odnosno pjesma je bendu došla prirodno i snimljena je jednog poslijepodneva. Nakon šo su je snimili, Grohl je također zaključio da imaju album. A da bi i fanovi uživali u sazviježđu na svojoj lokaciji, FF su lansirali i posebnu aplikaciju za mobitel.

Dok gledate zvijezde, u dnu ekrana vam sviraju naravno Foo Fighters.

Foo Fighters publiku diljem svijeta oduševljavaju fantastičnim nastupima na aktualnoj turneji, a 15. rujna objavljuju i album “Concrete an Gold” (Roswell Records/RCA Records/Menart). Album je producirao Greg Kurstin zajedno s bendom. Miksao ga je Darrell Thorp.

Popis pjesama:

1. T-Shirt

2. Run

3. Make It Right

4. The Sky Is A Neighborhood

5. La Dee Da

6. Dirty Water

7. Arrows

8. Happy Ever After (Zero Hour)

9. Sunday Rain

10. The Line

11. Concrete and Gold