Podočnjaci predstavili novi singl s videospotom i najavili novi studijski album

by velj 16, 2024Domaća glazba, Vijesti

Koncertna atrakcija Podočnjaci nedavno je održala još jedan zamijećeni koncert u Tvornici kulture. Na pozornicu zagrebačkog kluba stali su u petak, 9. veljače i uz svoje prepoznatljive klasike, publici premijerno uživo predstavili i nekoliko novih pjesama. Među njima se našla i pjesma “Tvoje oči”, novoobjavljeni singl s pratećim videospotom.

Miljenici alternativne scene ovime ujedno najavljuju i novi studijski album, a upravo je ova pjesma najavni singl tog izdanja. ““Tvoje oči” je singl sa novog albuma Podočnjaka” kratko poručuju beachboy19, Sinista Ruky i Nix K te otkrivaju kako će novi album svjetlo dana ugledati u narednim mjesecima. Bit će im to drugo po redu studijsko izdanje, koje će naslijediti prvijenac “Ispod očiju” iz 2021. godine.

Prateći videospot redateljski potpisuju Luka Jazić i Karlo Rukavina, dok je za montažu zaslužan Leonard Jerleković. U spotu se uz članove benda Podočnjaci, u cameo ulogama pojavljuju i Triki iz Krankšvestera te Džoni Paranoja i Iggy Biznis iz 2kitice.

Kao bend, Podočnjaci djeluju tri godine i do sada su postali jedno od interesantnijih glazbenih imena nove generacije. Uz zamijećene koncerte u zagrebačkoj Tvornici kulture, iza sebe imaju i nominaciju za nagradu Rock&Off, a pažnju šire publike zaplijenili su singlovima “Šiške” i “Papuče“, s hvaljenog debitantskog albuma “Ispod očiju”.

Njihov zvuk unikatan je spoj hip-hop i pop žanrova te elektronike, što redovito predstavljaju u svojim autorskim pjesmama, kao i na energičnim koncertima i festivalskim nastupima. Uz niz samostalnih nastupa diljem regije, svoju koncertnu energiju predstavili su i na pozornicama Sea Star Festivala, Drita iz Osijeka, EXIT Festivala i Ferragosto Jama.