Podočnjaci oduševili prepuni Vintage: Papuče i Šiške u intimnijem okruženju

by svi 16, 2023Domaća glazba, Koncerti, Vijesti

Prošli četvrtak je započela serija koncerata yem-a u Vintageu, a sezonu su otvorili Podočnjaci. Karte u online prodaji su bile rasprodane, a nešto manji broj karata je bio dostupan za kupovinu na samom ulazu. I baš kako smo i očekivali, Vintage je bio prepun ljudi, iako je bio četvrtak usred radnog tjedna.

Ono što je super kod koncerata usred radnog tjedna jest što je satnica savršena – koncert je počeo još prije 21 h, a završio do 23.30 h. U tih gotovo tri sata glazbe su nastupali Podočnjaci, ali i njihova predgrupa Dupetronic. Iako su i oni bili odlični, Podočnjaci su razlog zašto smo došli i apsolutno su opravdali svako naše očekivanje.

Trap scena u Hrvatskoj je u posljednjih nekoliko godina postala najjača scena koju imamo i polako, ali sigurno, se gura i u mainstream. Ipak, dolaskom u mainstream se gubi ljepota manjih, intimnijih koncerata, poput ovog na kojem smo bili. Iako su Podočnjaci već nastupali i na ozbiljnim pozornicama, kao što je ona u Tvornici kulture, drago nam je da su se vratili i na ove manje.

Čim je manji broj karata u opticaju, znate da će ljudi koji će ih uspjeti zgrabiti biti zaista fanovi i znati sve pjesme – i to je bio slučaj u četvrtak. Podočnjaci su nas čak počastili i s time da su otpjevali neke nove, neobjavljene pjesme, za koje jedva čekamo da se pojave na streaming servisima.

Atmosfera je doslovno gorila cijelo vrijeme, a posebno je bila nabrijana atmosfera u trenutku kada su im se na pozornici priključile 2 kitice, s kojima su prvo izveli zajedničku pjesmu Umjetnik. U pitanju je singl koji su izbacili prije nekoliko tjedana, u sklopu serijala Hit me up, u kojem ugošćuju razne mlade glazbenike. Nakon toga su i 2 kitice izvele neke od svojih najpoznatijih pjesama, kao što su Idemo na bol i Ovu pjesmu sam napisao u srednjoj.

Koncert je završio s najpoznatijim pjesmama Podočnjaka, kao što su Šiške, Plava kosa plave oči, Proklet i Papuče. Što reći nego da jedva čekamo njihov idući koncert, pa bio i na većoj (kao da je to nešto loše…) pozornici!

Ovo je ujedno i prvi u nizu nastupa novog koncertnog serijala kojeg yem u svibnju održava u ovom kultnom zagrebačkom prostoru – slijede i nastupi repera Dine Blunta, 18. svibnja i hip-hop dua Krankšvester, 25. svibnja. Kroz novi serijal yem-ovog koncertnog četvrtka u Vintageu, publika će tako imati priliku čuti zvučna imena iz hip-hop / trap žanrova u intimnijem okruženju, gdje će navedeni izvođači prirediti nastupe s pjesmama koje rijetko izvode uživo.