Pod svoje ih je uzela agencija koja vodi TBF, snimili su album, a večeras u Umagu otvaraju koncertnu sezonu!

by ruj 25, 2017Domaća glazba, Koncerti, Vijesti

Večerašnjim nastupom u ‘American baru’ u Umagu, šibenski bend ‘The Fogsellers’ započinje koncertno zagrijavanje pred izlazak njihovog prvog albuma koji pod nazivom ‘Agrabla’ izdaje splitska menadžerska agencija i izdavačka kuća ‘Street Pulse’.

– Do kraja godine odsvirat ćemo pet ili šest koncerata i u drugoj polovici prosinca u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u Šibeniku organizirati ‘Sono Koloro’, glazbeno-svjetlosni happening kakav smo prvi put radili lani i ponukani odličnim reakcijama publike sada namjeravamo održati u još nekim hrvatskim gradovima  – priča nam pred večerašnji koncert u Umagu ‘prodavač magle’ Mirko Rak.

Prvi album je gotov, a materijal koji smo imali priliku preslušati, uistinu je sjajan, tako da ne čudi što su ‘The Fogsellers’ pobudili zanimanje splitske agencije ‘Street Pulse’ čiji menadžment vodi karijere TBF-a, Sare Renar, Maje Bajamić i drugih izvođača – piše šibenik.in

– Veliko je olakšanje kada imate iza sebe profesionalce koji brinu o organizaciji, nastupima, albumu i svemu ostalome kako bismo se mi mogli baviti samo glazbom – kaže Rak čiji bend je trenutno jedina ‘alter’ šibenska glazbena skupina koja svira izvan granica ‘od mosta do mosta’ i čini se da im je krenulo jako dobro.

Umaški ‘American bar’ najavljuje ih kao bend koji mješavinom elektronike i žive instrumentalne glazbe stvara muziku i ritmove uz koje možete plesati, skakati i ludovati do ranih jutarnjih sati.

– Našu glazbu opisao bih kao ‘downtempo’ koji na momente odlazi u ‘house’, ali i do ‘duba’… Imamo kostur koji nam daje puno prostora za improvizaciju pa smo skloni prilagođavati se publici, ovisno o ambijentu u kojem sviramo. Velika je razlika sviramo li na festivalu, u nekom većem klubu ili intimnijem prostoru – kaže Rak koji najavljuje večeras u Umagu odličnu zabavu na početku serije svirki pred izlazak prvog albuma.

Zapravo drugog, jer jedan su već snimili i spremili u ladicu pa je ovo službeno drugi prvi album ‘The Fogsellersa’, smije se umjetnik s dugogodišnjim stažem na šibenskoj glazbenoj sceni.

 

Kakav mu je uopće plan, kakva su očekivanja, pitamo ga?

– Očekivanja? Ha, pa da sviramo. Nismo ovdje zbog para. Širit ćemo tu svoju ‘fogsellersku’ priču, upoznavati nove ljude i zezati se. Scena je po pitanju ove glazbe ojačala pa imate slične bendove Tobogan, Abop, Chui i druge koji njeguju tu fuziju elektronike i jaza, elektronike i punka ili, kao u našem slučaju, elektronike i uživancije – brifirao nas je Mirko Rak i otišao se spremati na put za Umag gdje večeras kreće nova faza karijere jednog od trenutno najzanimljivijih šibenskih bendova.

Šibenčani će ih moći poslušati krajem prosinca na ‘Sono Koloro’ koncertu u kazalištu gdje uz svjetlosne efekte umjetničkog projekta ‘Tetra Paralelo Piper’ pripremaju pravi spektakl. Izvorno u tročlanoj postavi koja se po potrebi širi na čak sedam glazbenika, a zasnovana je na elektronici kombiniranom s bubnjem, gitarom i basom, najavljuju u teatru praznik za oči i uši. Taj happening organizira udruga ‘Prixa’, a za ‘sound će biti zadužen Božidar Bilušić. Više o tome drugi put…