Podijeli objavu

Na prvom Rock U Festu, koji će biti održan ove subote, 17. ožujka u samoborskom Bunkeru, nastupit će atraktivni pop-rock bendovi iz kataloga Croatia Recordsa – Radio Luksemburg, Bang Bang i Markiz. Program počinje u 19 sati, a ulaz je slobodan.

Zagrebački bend Bang Bang službeno se okupio u jesen 2012. godine kad potpisuje ugovor s diskografskom kućom Croatia Records. Već svojim prvim singlovima osvajaju radio postaje, a zatim i nagradu IHG za najviši ulaz novog izvođača na HRTop40 za pjesmu “Nešto me pogodilo”. U siječnju 2015. godine Bang Bang objavljuje singl “Imam” na 62. Zagrebačkom festivalu. Iako nisu pobjednici festivala, njihova pjesma osvaja radijski eter, a struka ih nagrađuje Porinom u kategoriji Novi izvođač godine.

U lipnju 2015. godine Bang Bang objavljuje album prvijenac “Bez obzira na sve”, a godinu završava primajući nagradu za najbolji mladi bend na dodjeli Mega Muzika Awards 2015 te nagradu za album godine u emisiji Music Pub Zlatka Turkalja. 2016. godinu obilježavaju pjesmama “Stranci” i “Prijezir” koju su izveli na Dalmatinskoj šansoni, a 2017. pjesmom “Pijani i zaljubljeni” te odličnim duetom sa Sašom Antićem u pjesmi “Kako stoje stvari” koja je postala jedan od najvećih hitova prošle godine i osvojila nominaciju za Porin u kategoriji Najbolje vokalne suradnje. Početkom 2018. godine nastupaju na Zagrebačkom festivalu s pjesmom “Papar i sol”.

Foto: Ljubo Zdjelarević

Radio Luksemburg je u malo više od sedam godina djelovanja na glazbenoj sceni objavio dva albuma, s kojih je skinuto osam singlova koja imaju sedam prvih mjesta na top listama, održao stotinjak nastupa, te dobio glazbenu nagradu Porin za najboljeg novog izvođača u 2011., kao i Porin nominaciju za najbolji pop album u 2013. godini. Početak 2018. godine obilježio je njihov singl ‘Sviraj za mene’, a tijekom godine planiraju objaviti i svoj treći studijski album. Stalnu postavu Radio Luksemburga čine pjevač Gregor Klarić, zatim Ivan Makovec, Daniel Stakić, Marko Tomljanovič i Zoran Beloša.

Zagrebački Markiz nastao je tijekom 2009. godine. Njihov prvi album ‘Savršeni svijet’ glazbeni kritičari svrstavaju među najbolje albume 2010. godine. U ranu jesen 2010. bend objavljuje pjesmu ‘Grad’ koja postaje najveći jesenski hit u Hrvatskoj, a uspjeh benda potvrđuje i dvostruka nominacija za Porin, u kategoriji najboljeg novog izvođača i najboljeg rock albuma. Novi album “Mikrofonija” najavljuju singlovi “Jutro”, “Ne budi se” i “Nebo”, a za taj album bend dobiva još jednu nominaciju za Porin u kategoriji najboljeg rock albuma.

Krajem 2014. Markiz osvaja nagradu za nejemitiraniji singl na Rockoff festivalu. Krajem 2016. godine bend snima vokalnu suradnju s Mirelom Priselac Remi iz grupe Elemental u pjesmi “Predaja”, zatim objavljuju singlove “DaDaDa” i “Danas se budim” koji potvrđuju još jednu nominaciju za Porin u kategoriji Najboljeg rock albuma 2018. za Markizov treći studijski album “Red”.