Podijeli objavu

Započeo je finalni krug glasovanja za Hrvatsku glazbenu nagradu publike za hit godine – Cesaricu.

Pod motom “Moj glas za hit godine” publika je proteklih godinu dana svaki mjesec glasovala za svoje favorite i pjesme koje najviše voli i sluša, a sada je došao red da svojim glasovima odabere i najveći hit među 14 finalista. Glasovanje će se odvijati tijekom sljedeća tri tjedna na službenoj web i Facebook stranici, te na javnom Viber profilu Cesarice. Statua Cesarice bit će dodijeljena pjesmi koja će u finalnom krugu glasovanja osvojiti najveći broj glasova publike.

Pjesme nominirane za Cesaricu – hit godine su:

Hit siječnja: Ivan Zak “Da si tu”
Hit veljače: Željko Bebek “Ono nešto naše”
Hit ožujka: Željko Bebek i Oliver Dragojević “Ako voliš ovu ženu”
Hit travnja: Petar Grašo “Ako te pitaju”
Hit svibnja: Franka “S tobom”
Hit lipnja: Zsa Zsa “Pruži mi ruku”
Hit srpnja: Vatra ft. Massimo “Nama se nikud ne žuri”
Hit kolovoza: Mia “Do posljednjeg retka”
Hit rujna: Zaprešić Boys “Igraj moja Hrvatska”
Hit listopada: Franka “Kao ti i ja”
Hit studenoga: Domenica & Kedžo “Mi protiv nas”
Hit prosinca: Opća opasnost “Da je Bog dao”
Tamburaški hit: Najbolji hrvatski tamburaši “Odlazim”
Klapski hit: Klapa Rišpet “Šta mi ljube oćeš kazat”

Podsjetimo, pod motom “Moj glas za hit godine” već drugu godinu zaredom publika bira hit godine među najboljim glazbenim ostvarenjima. Publika odlučuje koja će pjesma osvojiti laskavu titulu i nagradu Cesarica – Hit godine, a u ovogodišnjoj konkurenciji našla su se najbolja glazbena ostvarenja protekle i tekuće godine.

Odabir pjesama te glasovanje publike odvijalo se tijekom cijele godine. Svaki mjesec publici se predstavilo 5 pjesama odabranih pomoću kvalitetenog digitalnog rješenja te temeljem pozicije na aktualnim i relevantnim radijskim top listama i popularnosti pjesama kod publike, pritom uzimajući u obzir javno dostupne video brojeve na servisu YouTube. Sa željom da se što preciznije osjeti puls šire publike, a također i očuva hrvatska glazbena baština, publici su se predstavila i najbolja izdanja tamburaškog i klapskog žanra.

Konkurencija je bila je jaka, no publika je rekla svoje i unazad proteklih godinu dana svaki je mjesec svojim glasovima odabrala mjesečni hit te tako nominirala jednu pjesmu u finale. Glasovanje za Cesaricu odvija se na popularnim komunikacijskim mrežama pomoću napredne chatbot tehnologije što omogućuje i mlađoj publici da pomoću modernih tehnologja podrži svog favorita i glasuje za hit godine!

I za pjesme u finalu glasovati se može putem online kanala za komunikaciju: Facebook stranice Cesarica i Viber javnog profila Cesarica te na službenoj stranici cesarica.org.

Finalno glasovanje traje od ponedjeljka, 31. prosinca, do ponedjeljka, 21. siječnja 2019. u ponoć.

Tko će osvojiti Cesaricu doznat ćemo u velikoj završnici u izravnom televizijskom prijenosu na Hrvatskoj radioteleviziji 29. siječnja. Na svečanoj ceremoniji nastupit će mnogobrojni finalisti te će biti dodjeljene i brojne nagrade koje će prethoditi onoj finalnoj, Cesarici – nagradi publike za hit godine.