Počeo 4. SuperUho festival – pogledajte što vas očekuje večeras

by kol 8, 2017Festivali

Jučer je u prostoru oko nekadašnjeg hotela Marina Lučica na južnom ulazu u prekrasni Primošten počeo 4. SuperUho festival.

Večeras su na rasporedu u 20:00 Svemirko, 21:00 Sara Renar, 22:00 Conor Oberst, 23:00, Frankie Cosmos, 00:00 Frank Turner & The Sleeping Souls i u 01:00 Jessy Lanza.

Izdvojit ćemo Franka Turnera koji je već nastupao u Šibeniku na Terraneo festivalu.

Frank Turner je premijerno nastupio u Hrvatskoj prije šest godina na prvom Terraneo festivalu u Šibeniku, a otad je, zahvaljujući nastupu na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Londonu, gdje je izveo svoju rock’n’roll himnu 21. stoljeća “I Still Believe”, zakoračio u prvu ligu otočkog rock’n’rolla i počeo nastupati na glavnim pozornicama najvećih ljetnih festivala. Na aktualnoj ljetnoj turneji promovira svoj zadnji album “Positive Songs for Negative People” iz 2015. godine, koji je bio među najprodavanijim albumima u Velikoj Britaniji i europskom kontinentu – piše slobodnadalmacija.

Kao i dosad na svim će ključnim lokacijama biti dostupan besplatan wi-fi zahvaljujući Iskonu, vjernom partneru i generalnom sponzoru SuperUha. Središnji dio festivalskog prostora i ove će godine postati Iskonova zona opuštanja, koja će tako u spoju s festivalskom plažom ponovo biti sastavnim dijelom i omiljenim okupljalištem festivalskih gostiju, kako tijekom dana, tako i navečer u pauzama između nastupa izvođača.
Između središnjeg festivalskog prostora i Iskonove festivalske plaže smješten je kamp u potpunosti natkriven visokom borovom šumom.

Pogledajte kako je to izgledalo sinoć i obavezno dođite večeras i sutra na SuperUho festival:

Video “Liars”:

Fotogalerija:

DORF

Na jednom mjestu, najosnovnije informacije o DORF programu:

PROGRAM DORF – PRIMOŠTEN

 

8.8.

01:00 La Piova/Slucaj GNJDD/ Brojanje u jesen

9.8

01:00 Roaring Abyss

+Izložba 12 plakata nepostojećih bandova by Miro Župa 5.-9.8.

 

FILMOVI – INFO

REGIONALNA KONKURENCIJA

1.LP FILM BULDOŽER – PLJUNI ISTINI U OČI, 52′

R: Varja Močnik (Slovenija), 2016

Drugi u seriji filmova o legendarnim slovenskim albumima (prvi, o Pankrtima,  je 2007. pobijedio na DORFu, a treći je najavljen o Laibach) obrađuje kultni debi Buldožera. Za fanove prilika da se podsjete, a za ostale prilika da saznaju nešto više o jugoslavenskom odgovoru na Franka Zappu…

2.NEUSPJEŠAN SKROZ, 50′

R:Ljiljana Šišmanović (Hrvatska), 2017

U vremenu i svijetu u kojem se uspjeh mjeri jedino količinom novca koji možete potrošiti – bez obzira na to kako ste ga stekli – možda je uspjeh postati i ostati skroz neuspješan. Ovo je neuspješan film o neuspješnom umjetniku. Upoznajte Žarka Jovanovskog, aka Electric Žare, iz Zagreba.

3.EXPERIMENTALNI ROCKDOKUMENTARNI FILM: „SLUČAJ GNJDD“, 30′

R:i.j.PINO (Hrvatska), 2016-2017

…zašto je nemoguća misija ponovno okupljanje muzičkih/rock grupa ako nije uvjetovano kompanijinim ugovorom…jedan od mojih zaključaka, kao bivšeg člana,tj.slučaj grupe : “Gustaph y Njegovi dobri Duhovi”…in live prezentacija i manipulacija materijalom, Premijerno .i.j.PINO.

4.Brojanje u jesen/ŠTETJE V JESENI, 55′

R:Marko Brecelj (Slovenija), 2017

Marko u akciji. Sa Go Pro kamerom na i bezbroj fantastičnih diverzantskih ideja u glavi. Kako je bilo na kraju pogledajte u ovom filmu, a nemojte propustiti nove nastupe možda posljednjeg pravog underground glazbenika, gdje god vam se pruži prilika. Hrvatska premijera.

5.LA PIOVA, 15′

R: Ines Pletikos (Hrvatska), 2016

Kroz priču o autentičnosti svadbene pjesme „La piova“ ulazimo u svijet odumiruće talijanske enklave u južnoj Istri. Osim folklornih društva, tu je umirovljenik iz Bala Bepo Motika te istarski glazbenik Livio Morosin, koji je etno baštinu južne Istre uzdigao na sublimnu razinu umjetničke izvedbe.

+

6.Tužan i prekrasan svijet Sparklehorse/SAD AND BEAUTIFUL WORLD OF SPARKLEHORSE, 83′

R:Alex Crowton, Bobby Dass (SAD), 2016

Upoznajte Marka Linkousa, nikad prežaljenog lidera Sparklehorse, utjecajnog i uzbudljivog banda. Dramatičan život, problemi sa drogama, paraliza i depresija, tragičan kraj. Između svega fantastične slike, pretvorene u briljantne albume, koje su voljeli Tom Waits i PJ Harvey. Hrvatska premijera.

7.Čovjek iz Mo’Wax/MAN FROM MO’WAX, 109′

R: Matthew Jones (Velika Britanija), 2016

Izvrstan film o James Lavelleu, osnivaču Mo’Wax etikete (i još puno toga), koji je proživio rijetko uzbudljiv život i danas je na novom početku, u svojim 40-ima kreće u nove pobjede. Nemojte propustiti čak i ako niste ljubitelj žanra koji su stvorili (trip hop). Hrvatska premijera.

8.BORDERLAND SOUNDTRACK, 55′

R:Brankica Drašković (Srbija), 2017

Epizoda koju posvećujemo  – kao i cijelo ovogodišnje izdanje – dragom DORF prijatelju Anti Perkoviću. Dokumentarna TV serija, koja je nastala na tragu Antine Sedme republike i koju ponosno&ekskluzivno predstavljamo, kao novi projekt drage DORF prijateljice Brankice Drašković. Hrvatska premijera.

9.Bučni ponor/ROARING ABYSS, 87′

R:Quino Pinero (Portugal, Etiopija), 2017

Etiopijska glazba je fascinantna Afrička Priča, koja oduševljava desetljećima uši i oči zaljubljenika u vrele ritmove i trans. Upoznajte važnu scenu i saznajte koliko se novim tehnologijama mijenja stvaranje glazbe u Etiopiji. Film je prikazan na brojnim festivalima diljem svijeta. Hrvatska premijera.

10.KAKO SMO UŠLI U EUROPU – SLUCAJ SEXA, 70′

R:Ines Pletikos (Hrvatska), 2013

Film Ines Pletikos, dobitnik glavne nagrade na DORF 2013, sudeći po brojnim upitima, još uvijek nije došao do svih ljubitelja tog super dark noise banda. Obzirom da ove godine odajemo počast Indošu, a s njim je na pozornici u pozadini SexA, mi vas pozivamo na ekskluzivno kasnonoćno gledanje ovog odličnog filma.

OFF DORF PRIMOŠTEN

Glazbeno-filmski kviz by Mario Kovač 5-6.8.

Znate svi o čemu i kome se radi, ovdje samo osnovno – primamo ekipe od 4 člana, nagrade su primjerene težini pitanja, područja su Pop Kultura (film i glazba). Zabavno je i stignete poslije još pogledati jedan film. Prijavite se prije početka kviza, počinjemo u 20:00 sati.

Izložba plakata nepostojećih bandova by Miro Župa

Sjajni Miro, čijih 12 urnebesnih plakata će vas zabaviti i nagovoriti (barem) na selfie. Njegovi bandovi vjerojatno nikad neće zasvirati, ali sigurno ste ih čuli. Miro Župa, inače kipar iz Splita, je i autor ovogodišnjih DORF nagrada a ponosni smo što je s nama ove godine.