Podijeli objavu

Predstavljeno novih pet hitova u utrci za Cesaricu

Publika će tijekom sljedeća dva tjedna na službenoj web i Facebook stranici, te na javnom Viber profilu Cesarice moći glasovati za pjesme:

Ne postojim kad nisi tu – Jure Brkljača
Ovaj grad – Mia
Srce mi umire za njom – Damir Kedžo
The Dream – Roko
U tebi – Vanna

Ona pjesma koja osvoji najveći broj glasova publike bit će nominirana za Cesaricu te u siječnju 2020. godine ulazi u finalni krug glasovanja.

Publika će tada među nominiranim pjesmama birati hit godine, a statua Cesarice bit će dodijeljena pjesmi koja će u finalnom krugu osvojiti najveći broj glasova publike. Tko će biti dobitnik Cesarice 2019. ovisi samo o publici, a to ćemo saznati na završnoj svečanosti treće dodjele nagrade Cesarica koja će se održati 21. siječnja 2020. godine.

Podsjetimo, Cesarica je nagrada publike za hit godine, a kako bi se publici predstavio što veći broj najuspješnijih i najpopularnijih pjesama, svakog mjeseca predstavlja se pet pjesama koje konkuriraju za hit mjeseca.

Nakon završenog glasovanja publike za pjesme predložene za hit siječnja, za prestižnu je titulu hita godine nominirana pjesma „Rekao si“ koju izvodi Nina Badrić, a autorski potpisuje Ante Pecotić.

Jure Brkljača s pjesmom “Ne postojim kad nisi tu” Miroslava Rusa pokazao je jedan sasvim novi pristup odabiru pjesme za Doru, mimo već više puta viđenih klišea.

Jure i Rus donijeli su predivnu baladu, koja iskreno govori o snazi ljubavi, koja ne prestaje s godinama, a savršeno se uklopila u Jurin mentalitet. Miroslav Rus i ovoga je puta pokazao kako savršeno spaja pjevače sa svojim pjesmama, što je do sada nebrojeno puta napravio surađujući s najpoznatijim glazbenim imenima.

Pjesmu prati i video spot, snimljen na atraktivnim lokacijama na Krku i Zagrebu.

“Pjesma govori o stvarima s kojima se svi prije ili poslije suočavamo, prvenstveno rastancima koje često doživljavamo negativno, a zapravo su predivan put do novih životnih poglavlja. Govori o gradu koji poznajemo od početka do kraja, gdje smo odrasli, koji čuva naše najljepše uspomene, ali znamo da je došlo vrijeme da se usudimo otisnuti dalje. Ono najvažnije, govori o snovima i hrabrosti da ih slijedimo bez obzira na sve i slijepo vjerujemo da taj put ima smisla. Nadam da će utješiti sve one koji su iz bilo kojeg razloga daleko od grada ili mjesta na koje prvo pomisle kad ih netko pita odakle su i tko su”, rekla je Mia.

Novu prekrasnu baladu “Ovaj grad” napisali su Mia i Damir Bačić, a glazbu su radili Mia i Vjekoslav Dimter. Spot je režirao Boris Sekulić.

Vokalno najbolji do sad Damir Kedžo, osim tehnički zavidne interpretacije, dao je i posebnu emociju pjesmi “Srce mi umire za njom” u kojoj se svi možemo prepoznati. Pjesma je to čiju duboku emociju u Damirovom izvođenju možemo fizički osjetiti i koja baš nikog ne ostavlja ravnodušnim.

“Ovo je autobiografska pjesma. Prepoznao sam se u svakoj njenoj riječi. Toliko mi znači da ni ne znam opisati, ali znam otpjevati. U svaki stih i svaku notu dao sam dio sebe i presretan sam što je publika prepoznala i osjetila emociju.”

Brojem pregleda na YouTubeu i pozicijom pjesme na vrhovima top ljestvica publika je prepoznala i prigrlila ovu pjesmu za koju tekst i glazbu potpisuje Ante Pecotić, a aranžman Bojan Šalamon Shalla.

PR foto: Damjan Fiket

Pjesma The Dream, autora Jacquesa Houdeka, Charlieja Masona i Andree Čubrić, u maestralnoj izvedbi mladog Roka Blaževića pobjednica je hrvatskog izbora za pjesmu Eurovizije Dora 2019., a 16. će svibnja ovaj srednjoškolac anđeoskog glasa zapjevati pred 200 milijuna gledatelja na velikoj eurovizijskoj pozornici u Tel Avivu predstavljajući Hrvatsku na 64. Eurosongu.

Podržimo ga zajedno dajući glas pjesmi The Dream u izboru za nagradu publike Cesarica!

Vannina publika dugo je čekala brzu plesnu pjesmu svoje miljenice, a novi singl „U tebi“ opravdava sva očekivanja. Inspirirana pjevačica sama je napisala tekst i glazbu, a aranžman i produkciju potpisuje Goran Kovačić.

„Plesna glazba je obilježila moje glazbene početke i ujedno je odraz i moje osobne sklonosti pjesmama koje tjeraju na ples. Goran Kovačić je suvremenom produkcijom spojio trendove i prepoznatljivim naglascima podsjetio na najbolje od plesne glazbe kroz prošla desetljeća. Raspjevana melodija refrena i zarazan groove je možda nešto u čemu se najbolje snalazim“, izjavila je Vanna o pjesmi.

Vizualno dojmljiv videospot u režiji Ratio Video Production sniman je u luksuznom prostoru čije se moderno uređenje odlično uklopio Vannin glamurozan styling.

Za predložene pjesme s liste za veljaču publika može glasovati do nedjelje, 31. ožujka u ponoć, a glasovati se može putem online kanala za komunikaciju: Facebook stranice Cesarica m.me/cesarica  i Viber javnog profila Cesarica https://chats.viber.com/cesarica te na službenoj stranici cesarica.org