Podijeli objavu

Skandal oko pjesme Crazy, s kojom će Franka Batelić predstavljati Hrvatsku na Eurosongu, odrazio se i na kladionicama. U nekoliko dana hrvatska je pjevačica pala za četiri mjesta te je trenutno 34. od ukupno 43 zemlje. Iz toga se da zaključiti da od finala neće biti ništa, no Franka ne odustaje. S obzirom na to da je nastup na Eurosongu sanjala od djetinjstva, želja joj je Hrvatsku što je bolje moguće predstaviti u Portugalu – piše index.hr

Inače, na prvom mjestu kladionice je Izrael, čija predstavnica u svojoj pjesmi i kokodače. Iza nje su Estonija, Češka i Bugarska.

Srpski predstavnici Sanja Ilić i Balkanika su na 32. mjestu, Crnogorac Vanja Radovanović je na 41. a Slovenka Lea Sirk je na 42. Listu s kladionica zaključuje San Marino.

Franka je sredinom ožujka zauzimala 30. mjesto na Eurosongovoj ljestvici na kojoj se nalaze ukupno 43 pjesme, no nakon toga je krenuo pad. Prije nekoliko dana rumunjski reper Guez optužio ju je za plagiranje, no na kraju se ispostavilo da je Frankin producent Denis Mevlja pogreškom prodao Frankinu pjesmu Rumunju.

“Žao mi je što je Franka postala žrtvom moje nepažnje i nespretnog događaja za koji nije niti znala, te je, razumljivo, ostala šokirana. Mjesecima zajedno radimo na pjesmi i jedan trenutak moje nepažnje je promijenio sve ono dobro što smo napravili. Znam da će ipak na eurovizijskoj pozornici Franka ostaviti cijelu sebe, to sam osjetio od prvog trena kad smo počeli raditi na pjesmi”, stoji u priopćenju koje je Index ranije dobio od Denisa Mevlje, poznatog pod umjetničkim imenom Denzel Beats ili Denz.

“Pjesma Crazy u potpunosti je rađena isključivo za Eurosong i do prodaje nikako nije smjelo doći. Nesporno je da je Guez kupio pjesmu Blame me s vrlo limitiranom licencom, no moram naglasiti i kako je rumunjski glazbenik prekršio dva članka ugovora o kupovini glazbenog materijala s Denzel Beatsom, radnjama na koje ugovorom nije imao pravo”, dodao je Branimir Mihaljević.