Podijeli objavu

Fantastična glazbena priča u HGZ! Prošle su nedjelje održana dva fantastična koncerta u prepunim dvoranama HGZ-a pod nazivom “Najljepša pjesma je smijeh” gdje su zborovi pjevačkog studija Mozartine oduševili brojnu publiku.

Odlično uvježbani i glasovno usklađeni, dječji su zborovi briljirali u izvedbama izuzetno teških skladbi za djecu te dobi. Sve je bilo savršeno, a to se i vidjelo u nastupu djevojčica počevši od dikcije, muziciranja, postave zbora. Djevojčice su bile vesele i nasmiješene te su oduševljene glazbom koju izvode prenijele snažnu emociju na publiku.

Svoje pjevačke sposobnosti pokazao je i zbor dječaka BoysVoice koji je ujedno i šarmirao publiku svojim nastupom. Dečki su izveli pop-rock skladbe, dok je dječji musical zbor Webber svojim odličnim glumačko–plesačkim nastupom pokazao da se uz vježbu i zalaganje postižu fenomenalni rezultati te da je potrebno i ovaj glazbeni žanr raširiti među dječjom populacijom.

Briljirao je i djevojački zbor u izvedbama Straussovih polki i valcera, te hrvatskih skladatelja, a na samom kraju koncerta, za bis, izveli predivnu ljubavnu baladu „You raise me up“ i time do kraja osvojili publiku.

Iznimno sretna i zadovoljna je voditeljica zborova Iva Majcenić koja nam je rekla: “Ovim koncertom pjevački studio Mozartine svake godine pokazuje presjek svojeg rada. Dječji zborovi izveli su širok, šarolik te izuzetno zahtjevan program. Posebno smo ponosni na nastupe naših “novih” ansambala, nedavno osnovanog dječjeg zbora za djevojčice s područja Peščenice, koji djeluju pod nazivom Raveline, a koji su kroz samo tri mjeseca rada napravile čudo, te sinoć zajedno s ostalim dječjim zborovima oduševile Zagrepčane. Ponosimo se i našim novoosnovanim dječjim musical zborom Webber koji djeluje također nekoliko mjeseci, te zborom dječaka BoysVoice, koji je vrata našeg pjevačkog studija otvorio i muškom dijelu mlađih pjevača! Odlični koncerti u dupkom popunjenom hrvatskom glazbenom zavodu i ove godine mislim da su zadovoljili cijelu publiku, od najmlađih do najstarijih posjetitelja! “

Bila je to prava glazbena poslastica za sve uzraste i odlični koncerti na kojima se izmjenjivalo deset ansambala (Bachovine, Schubertine, Papandopuline, Scarlattine, Chopinine, Raveline, Vivaldine, BoysVoice, musical zbor Webber i Djevojački zbor Mozartine) i tristotinjak pjevača i pjevačica koji su oduševili zagrebačku publiku, a ona ih je ispratila pljeskom i ovacijama.

Cijeli koncert pratio je izvrsno uvježban i sa zborovima savršeno glazbeno usklađen zagrebački pijanist Ivan Pernicki.

Dječji zborovi već krajem lipnja stižu u Split, Šibenik i Zadar te vjerujemo da ih i tamo željno iščekuje tamošnja publika.

Čestitamo zborovima i želimo im još puno uspjeha i nastupa u budućnosti!