Podijeli objavu

Pjevački studio Mozartine 2019. godine slavi 20. obljetnicu postojanja i nakon vrlo aktivne godine s velikim brojem koncerata po cijeloj Hrvatskoj, jednom inozemnom turnejom, te uspješnim obljetničkim koncertom u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, vrijeme je da obljetničku godinu privedu kraju.

A to će učiniti s čak dva koncerta u Hrvatskom glazbenom zavodu u nedjelju, 22. prosinca u 17 i u 20 sati, a na kojima će svi zborovi pjevačkog studija pokazati što su spremili za ovu svečanu blagdansku večer. Zborovi će nastupiti uz klavirsku pratnju pijanista: Ivana Pernickog i Bože Letunića, a zborovima će dirigirati njihove dirigentice Martina Divjak, Irena Curić, Lorena Deidda, Petra Hrvačić, Mateja Škaro, Natalija Kralj i Iva Majcenić,.

Pjevački studio Mozartine trenutno broji 11 aktivnih zborova, od toga 7 dječjih zborova na čak 7 različitih lokacija u Gradu Zagrebu: Schubertine, Papandopuline, Bachovine, Vivaldine, Chopinine, Scarlattine i Raveline, te zbor dječaka BoysVoice, Djevojački zbor Mozartine i Musical zbor Webber. Svi zborovi nakon velikog koncerta u Lisinskog pripremali su novi božićni repertoar, koji su već izveli i diljem Hrvatkse u predbožićnim koncertima (Desinić, Novi Marof, Korpivnica i Sisak), te će se u nedjelju na programu naći ponešto za svakoga, no svakako će dominirati pjesme Božićnog i blagdanskog ugođaja u vrhunskoj interpretaciji ovih zborova zahvaljujući kojoj su i prepoznati od strane tolikog broja umjetnika na domaćoj glazbenoj sceni.

Tako u pripremi imaju novi singl s Nenom Belanom, a nedavno su Mozartine i BoysVoice sudjelovali na obljetničkom koncertu svog kolege Ive Gamulina Giannia u Hrvatskom Narodnom Kazalištu u Zagrebu gdje su oduševili publiku svojim profesionalizmom i neodoljivim šarmom i talentom. Mozartine ćete svakako u blagdansko vrijeme moći redovito viđati i u programu Hrvatske televizije, te će tako na Badnjak zapjevati u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”, također na Badnjak i na sv.Stjepana biti će emitiran Božićni koncert Ive Gamulin Giannia iz HNK, a posebno se radujemo i Božićnoj emisiji “A strana” u kojoj su također zapjevali!

Samo možemo pogađati što nam Mozartine spremaju za iduću godinu, no ne sumnjamo da nas čeka niz novih iznenađenja i glazbenih poslastica za sve generacije. Za sve koji imaju svoje ulaznice, jer istih više nema, vidimo se u HGZ-u 22. prosinca, a oni koji su ostali bez karata pratite ih tijekom blagdanskog vremena na HTV-u, te im se sa početkom siječnja i škole prijavite za audicije za sve njihove zborove i postanite dio njihove predivne glazbene obitelji!