Podijeli objavu
Press

„Kao što sami naziv kaže, pjesma je o stereotipu sa kojim smo se svi susretali. ‘Rođo’ je uzor, vozi samo ‘švabe’, nosi skupe marke i nikada se ne vraća praznih ruku u rodnu grudu. “Pomozi Rođo!” – kliče Reper iz sobe, pravim imenom Ivan Grgić.

Spot je snimljen na ranču u okolici Koprivnice, a režiser je Dinko Šimac. Asistent kamere je Romana Pavliša, a u spotu se još pojavljuju Nevin Augustine i Mario Torbica.
Pjesma ima egzotičan ritam i modernu produkciju, glazbu potpisuju Ivan Grgić (Reper iz sobe) i Davor Doležal, tekst Ivan Grgić i Saša Antić aka Alejuandro Buendija.
Za produkciju je zaslužan Davor Doležal u suradnji sa Ivanom Grgićem, a aranžman potpisuju, Davor Doležal, Ivan Grgić i Saša Antić.

„Znači nema tu puno priče, kad me rođo nazvao ja sam istog trena zakljucao radnju, uskočio u svoj BMW 3cu, udario po gasu i stigao u Zagreb iz Munchena za 2 sata, možda koji minut više, a bilo bi i prije da me nisu na carini ugnjavili, al nije bitno to sad. Odmah smo otišli do Dugog i snimili rapove, popili pivo, i eto ti ga na. A malo iza toga, kad sam išao posjetit malo svoje u Rapovlje Gornje prošao sam preko Koprivnice gdje smo snimili i spot kod nekih divnih ljudi, i to ti je to moj PR, čista uživancija, a šta drugo.“, zaključuje Alejuandro Buendija!

Reper iz sobe je tik pred početak pandemije 2020 objavio album „Vanka“.
Unatoč nesretnoj godini, Reper iz sobe je sa svojim bendom uspio održati nekoliko sjajnih soul/funk/hip hop crossover koncerata u skladu s epidemiološkim mjerama, a albumu se smiješi glazbena nagrada Porin jer je nominiran u kategoriji za najbolji hip hop album!

Pjesma je dostupna na svim digitalnim servisima.

O Reperu iz sobe:
Rođen u Zadru 26.8.1984. Djetinjstvo provodi u Biogradu na Moru, a po upisivanju na Ekonomski fakultet 2003., seli se u Zagreb. U tom periodu se posvećuje sviranju gitare i spoznaje da je glazba ono čime se želi baviti.

Za vrijeme studija otkriva glazbu Djanga Reinhardta, koja mu postaje najveća inspiracija, a ujedno i najvažniji dio edukacije. Nakon završetka studija, pronalazi zaposlenje u struci, no ljubav prema glazbi je bila jača; 2008. godine formira svoj prvi bend zajedno sa kolegama, danas kvintet znan pod imenom Gadjo Manouche. Sastav izvodi autentični jazz manouche i uglavnom kompozicije dobro poznate poznavateljima žanra. Paralelno razvija i interese prema funk, soul i nekim oblicima jazz glazbe, uglavnom instrumentalnog karaktera. Početkom 2018., pod umjetničkim imenom Reper iz sobe, izbacuje svoj prvi singl u maniri vokalno-instrumentalnog funky hip hop crossovera, a izdaje ga kuća Menart. Debitantski album pod nazivom “Vanka” objavio je u siječnju 2020.