Podijeli objavu

Raskošan box set donosi najsvjetlije trenutke legendarnih Pink Floyd nakon što je sastav napustio Roger Waters • 18-dijelni set uključuje 5 CD-a, 6 blu-ray izdanja, 5 DVD-a, dvije singlice i moštvo zanimljivih kolekcionarskih predmeta • Više od 13 sati dosad neobjavljenog audio i video materijala.

Legendarni britanski sastav Pink Floyd najavio je raskošan kolekcionarski box set naslova „The Later Years 1987-2019“. Kao što to sam naslov sugerira, fokus ovog posebnog izdanja jesu glazbena ostvarenja nastala nakon što je Roger Waters napustio bend, a neumorna trojka u sastavu David Gilmour, Rick Wright i Nick Mason upustila se u samostalnu avanturu snimanja albuma i nezaboravnih svjetskih turneja koje se i danas prepričavaju. U datom periodu koji je donio rekordne prodaje albuma diljem svijeta nastala su tri studijska albuma – „A Momentary Lapse of Reason“, „The Division Bell“ te „The Endless River“, kao i dva live albuma – „Delicate Sound of Thunder“ i „Pulse“.

„The Later Years 1987-2019“, 18-dijelni set koji uključuje 5 CD-a, 6 blu-ray izdanja, 5 DVD-a, dvije singlice i moštvo zanimljivih kolekcionarskih predmeta, ekskluzivno donosi 13 sati dosad neobjavljenog audio i vizualnog materijala uključujući remasterirane video snimke koncerta održanog u Veneciji 1989. na plutajućoj pozornici ispred trga Sv. Marka i koncerta održanog u Knebworthu 1990., čije će snimke kroz ovo izdanje po prvi put u nekoliko desetljeće biti komercijalno dostupne javnosti.

Albume „A Momentary Lapse of Reason“ i „Delicate Sound Of Thunder“ remiksirali su David Gilmour i Andy Jackson, a u prvospomenuto izdanje uklopljene su dodatne restaurirane snimke preminulog klavijaturista Richarda Wrighta i nove snimke bubnjarskih dionica Nicka Masona kojima se nastojalo osvježiti kreativnu ravnotežu između tri člana sastava Pink Floyd.

U audio i video formatu box set na DVD/blu-ray i 7“ singlici po prvi put donosi snimku posljednjeg nastupa legendarnih Pink Floyd iz 2007. na kojem su se David Gilmour, Nick Mason i Richard Wright okupili kako bi odali počast bivšem članu i osnivaču sastava, Sydu Barrettu. Uz ove snimke izdanje obuhvaća novootkrivene snimke s Pulse turneje i film Iana Emesa o albumu „The Endless River“ koji je svojevrsna posveta preminulom Richardu Wrightu.

Obožavatelje će dodatno oduševiti i kolekcionarski predmeti poput replika programa s turneja, knjige s tekstovima pjesama i knjige rijetkih i neobjavljenih fotografija na 60 stranica.

Pored samog box seta, Pink Floyd su najavili i CD izdanje te dvostruko LP izdanje koje će obuhvatiti najbolje trenutke ovog raskošnog kolekcionarskog izdanja.

Posebno box set izdanje „The Later Years 1987-2019“ Pink Floyda već je dostupno za prednarudžbu, a službeni datum objave je 29. studeni 2019. kada će box set biti dostupan i hrvatskim fanovima u Dancing Bear dućanima, na www.dancingbear.hr i u svim bolje opremljenim prodavaonicama ploča. Box set će u Dancing Bear Shopu biti dostupan po cijeni od 2999,00 kn, cijena jednostrukog CD-a bit će 99,00 kn, a cijena dvostrukog LP-a bit će 249,00 kn.