Naslovnica Vijesti Domaća glazba Petar Grašo specijalni je gost Klapama na Stradunu

Petar Grašo specijalni je gost Klapama na Stradunu

Podijeli objavu

Tradicija Klapa na Stradunu započela je 2012. godine i zbog velikog interesa ove godine se održava sedmi put za redom!

Na jednoj od najljepših pozornica na Stradunu zapjevat će vrhunske klape:

Klapa Cambi iz Kaštel Kambelovca, klapa Šufit, klapa sv. Juraj HRM i FA Linđo, a koncert će početi u 21.00 sat. Klape su Dubrovčanima i njihovim gostima pripremile još jedan nezaboravan događaj u jedinstvenom ambijentu Straduna.

Klapski fenomen i dalje je vrlo snažan što potvrđuju popunjeni termini koncerata širom Hrvatske i Slovenije cijelo ljeto! Klape i dalje jednako oduševljavaju svojim nastupima .

U Dubrovniku 29.07. pored svih klapa pojavljuje se specijalan gost – Petar Grašo! Splitski kantautor dobitnik je brojnih festivalskih nagrada,te od kada se proslavio hitom „Ljubav sve pozlati“ 1997. godine samo niže uspjehe.

Zadnji hit „Ako te pitaju“ u samo 2 mjeseca premašio je 7 milijuna pregleda na YouTubeu. Predivna atmosfera koju postiže i iskrene emocije autorskih tekstova razlog su zašto je Grašo već toliki niz godina miljenik publike.

Uz Petra gostuje i ženska Klapa Linđo koja je osnovana 2000. godine na inicijativu plesačica Ansambla. Od tada dobitnice su čak 18 nagrada, između ostalog i na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu i na 13. međunarodnom festivalu zborskog pjevanja 2002. godine u Veroni. Mnogobrojni uspjesi, tridesetak nagrada i četiristotinjak održanih nastupa dovoljno govore o prepoznatoj kvaliteti i kad je riječ o glazbenim kritičarima i kad je riječ o publici.

Klapa Cambi ove godine slavi 33. godina sjajne karijere. Jedna je od najnagrađivaniih i najpoznatijih dalmatinskih klapa koja je kreirala novi zvuk klapskih pjesama koje nas oduševljavaju. Velikim koncertom na stadionu Poljud proslavili su 2011. godine svojih 25. godina karijere koji je objavljen na albumu . Peterostruki su pobjednici Omiškog festivala, vlasnici deset “Porina”, te višestruki dobitnici nagrada na Šibenskoj šansoni i Splitskom festivalu, održali su uspješnu turneju u Americi.

Na Stradunu nastupat će i Klapa Sv.Juraj HRM koja postoji već 16 godina. Čuvaju i njeguju klapsku dalmatinsku pjesmu koju su 2012. predstavili i u dalekoj Kini! Svojim pjesmama osvojili su brojne nagrade i priznanja, a bez njihovih pjesama ne prolazi niti jedna fešta, tako neće ni ova!

Kao da već nemamo dovoljno velika imena u Splitu već 25 godina postoji jedna Klapa imena – Šufit. Klapa Šufit godinama spada u sam vrh hrvatskih klapa. Na Splitskom festivalu 2012. osvojila je prvu nagradu stručnog žirija za pjesmu ”Ne diraj moju ljubav”, a upravo je ta pjesma osvojila sve i ima 25 milijuna pregleda na Youtubeu.

S obzirom na izvođače koje imamo pripremite se za nastup Klapa na Stradunu jer se taj spektakl ne propušta!

Voditeljica i ove godine je mlada talentirana glumica Ivana Gudelj.

Ulaznice se mogu kupiti od 12.07. u cafe bar Kiss (Mokošica), cafe bar Giro (Tomy centar), kavana Teatar i cafe bar Cele.