Pearl Jam objavili dokumentarac i prateći soundtrack „Let’s Play Two“!

by lis 3, 2017Nova izdanja, Strana glazba, Vijesti

Američki grunge-rockeri Pearl Jam predstavljaju film „Let’s Play Two“ i istoimeni soundtrack.

Kao proslavu dva rasprodana nastupa na Wrigley Field stadionu 20. i 22. kolovoza 2016. godine, za vrijeme povijesne World Series championship sezone Chicago Cubsa, Pearl Jam je predstavio dokumentarni film i prateći soundtrack „Let’s Play Two“.

Dokumentarac je nastao u režiji slavnog Dannya Clincha, dok su se za produkciju pobrinuli Monkeywrench Productions, Tourgigs Productions, Universal Music Publishing Group, Republic Records, FOX Sports te Major League Baseball u suradnji s Milkt Films i Polygram Entertainment.

Film spaja prošlost i sadašnjost benda

Chicago je rodni grad Eddia Veddera, a samim time bend ima posebnu vezu s Chicagom, Chicago Cubsima te Wrigley Field stadionom, koji je spoj sporta i glazbe. „Let’s Play Two“ obuhvaća glazbeni katalog originalnih pjesama te obrada 25 godina duge karijere benda. Kroz oči Dannya Clincha te glas Pearl Jama, film spaja prošlost i sadašnjost benda te Chicago Cubsa, kroz glazbu.

Kroz svoje filmove i fotografije volim istražiti vezu između benda, njihovih fanova i lokacija. Kada se desi da su glavni akteri tvog filma Pearl Jam, Chicago Cubsi, njihovi fanovi i Wrigley Field, za vrijeme povijesnog trenutka, znaš da će biti epski.“ – Danny Clinch o filmu.

17 pjesama u live izdanju

Soundtrack filma „Let’s Play Two“ u fizičom CD i digitalnom obliku donosi čak 17 pjesama u live izdanju, a izvedenih za vrijeme legendarnih, ranije spomenutih nastupa. Glazbeno izdanje fanovi također mogu pronaći i na dvostrukom vinilu, koji baš kao i CD izdanje sadrži fotografije te bilješke Dannya Clincha.

Let’s Play Two“ soundtrack hrvatskoj je publici dostupan u fizičkom i digitalnom obliku.