Podijeli objavu

Zagrebački klub Boogie bio je premalen za sve koji su uživo htjeli čuti skladbe s albuma “Begin.”, prvijenca kvinteta kojeg predvodi talentirani jazz gitarist Pavle Miljenović. Pavle je glazbu za album pisao tri godine te je priznao kako na svih osam autorskih kompozicija, koje su našle svoje mjesto na albumu “Begin.”, gleda kao na svoju djecu. Vrhunske kompozicije koje je skladao oživotvorile su se u izvedbama izvanrednih glazbenika koj je Pavle okupio oko sebe: Zvonimir Šestak na kontrabasu, Borko Rupena na bubnju, Mario Bočić na saksofonu i Hrvoje Galler na klaviru: “Svakom u bendu je jedna pjesma draža od druge, ali meni sve kao cjelina ima neki smisao i svaka pjesma je jedna priča, a sve skupa je jedna priča o sazrijevanju.” Nakon predstavljanja albuma u Boogieju, jasno je da ova ekipa i nije mogla isporučiti ništa manje od izvanrednog albuma i koncerta!

slika 620px

slika 620px

slika 620px

Pavle Miljenović se kod šire publike istaknuo suradnjom na Porinom nagrađenom albumu “Spiritual Market” Vedrana Ružića, a album “Begin.” i dupkom ispunjen klub “Boogie” samo potvrđuju kako je pred Pavlom sjajna budućnost i da će sigurno ostaviti traga na jazz sceni. Poslužit ćemo se riječima vrsnog poznavatelja jazza, Davora Hrvoja: “Rijetkost je da mladi glazbenik, kao što je Pavle Miljenović, snimi na samom početku album koji ima koncept. On je godinama promišljao koncepciju albuma, pisao je skladbe i snimio album koji je kompaktan, koji donosi jednu priču, a to su, što smatram najvažnije, njegove emocije.”

Predstavljanje albuma “Begin.” nastavit će se diljem Hrvatske, ali i izvan nje – ovaj album definitvno zaslužuje da ga čuje što veći broj ljudi!